O tânără de 23 de ani a fost salvată de bebelușul ei nenăscut

De Oana Savin, pe Ultimul update Miercuri, 04 ianuarie 2023, 16:27

O tânără de 23 de ani a povestit cum bebelușul ei nenăscut i-a salvat viața, după ce medicii i-au descoperit o tumoare imensă în apropierea inimii.

Zoe Plastiras era însărcinată în 32 de săptămâni când i s-a spus să meargă la urgențe din cauza faptului că rămânea fără suflare și tușea foarte rău.

O tânără a fost salvată de bebelușul ei nenăscut

Tânăra viitoare mămică spune că bebelușul ei nenăscut i-a salvat viața, deoarece simptomele sarcinii i-a făcut pe medici să descopere o tumoare canceroasă de 11 cm în apropierea inimii ei.

Zoe începuse să rămână fără aer în timpul sarcinii, așa că a decis să meargă la spital. Acolo i s-a făcut o radiografie, în urma căreia a fost descoperită tumoarea.

O tânără de 23 de ani a fost salvată de bebelușul ei nenăscut

Cum simptomele femeii era minime, doctorii au decis să amâne intervenția chirurgicală invazivă cu o lună, până după nașterea bebelușului, notează Mirror.co.uk

Dar la scurt timp după nașterea fetiței sale, Zoe a făcut o biopsie în urma căreia a primit diagnosticul de Limfom Non-Hodgkin în stadiul doi, urmând să înceapă chimioterapia în noul an.

Citește și: Două asistente din Corabia s-au luat la bătaie din cauza unei farfurii de mâncare

Citește și: Familia Lykov, povestea oamenilor uitați de lume. Au trăit în sălbăticie și nu au știut că a existat Al Doilea Război Mondial

A născut mai devreme și a primit un nou diagnostic

Zoe, un make-up artist din Buckinghamshire, Marea Britanie, s-a simțit bine pe toată perioada sarcinii, însă crede că stresul diagnosticului a făcut ca apa să i se rupă cu două săptămâni mai devreme, pe 4 octombrie.

Tânăra, care locuiește cu iubitul ei, Joe, și fetița lor, Ophelia (3 luni) a spus: „La momentul nașterii eram îngrijorată cu privire la tratamentul de care voi avea nevoie”.

O tânără de 23 de ani a fost salvată de bebelușul ei nenăscut

„Inițial mi s-a spus că voi fi operată pe cord deschis, ceea ce m-a îngrozit. Înseamna să nu îmi pot ridica în brațe copilul timp de două sau trei luni, cât dura perioada de recuperare. Acest gând era devastator, am plâns foarte mult”, a mărturisit această tânără mămică pentru sursa citată.

Citește și: O femeie a primit o factură de la o firmă de taximetrie, după ce a născut pe bancheta din spate a mașinii

Citește și: O femeie care nu știa că este însărcinată a născut în avion: „După două contracții, a avut brusc un copil în mâini”

„Nu îmi plăcea să știu că va trebui să îmi las nou-născutul pentru programări și operație. Am simțit că sfârșitul sarcinii a fost distrus de un stres îngrozitor și anxietate. Doar după ce Ophelia s-a născut am primit în sfârșit răspunsuri. Medicii au spus că nu voi avea nevoie de operație și că în schimb voi face chimioterapie, ceea ce a fost o ușurare, dar sunt tristă vă îmi voi pierde părul lung”, a povestit tânăra mămică.

Luna aceasta, Zoe va începe ședințele de chimioterapie pentru a face ca tumoarea să se micșoreze.

Sursă foto: Facebook

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter