O tânără a murit la câteva săptămâni după ce a acuzat simptome de răceală. De ce suferea, de fapt, femeia

De Raluca Vițu, pe Ultimul update Vineri, 07 aprilie 2023, 15:35

O tânără de 24 de ani a murit la doar câteva săptămâni după ce a prezentat simptome de răceală.

Bethannie Booth, din Merthyr Tydfil, Țara Galilor, avea inițial o durere în gât, febră și cefalee.

Apoi a dezvoltat umflături roșii pe față, dar doctorii i-au spus că sunt cauzate de acnee.

Abia când a început să aibă de dificultăți de respirație a fost sfătuită să meargă la spital, unde medicii au descoperit că unul dintre plămâni era grav afectat din cauza infecției cu Stafilococul beta-hemolitic grup A.

Medicii au descoperit cu greu afecțiunea femeii

Deși medicii au crezut inițial că ea își revine după săptămâni de spitalizare, doamna Booth a dezvoltat sepsis „incontrolabil”, o complicație a infecției bacteriene care declanșează un răspuns extrem al sistemului imunitar.

Citeşte şi: „Doctorii mi-au spus că mi-e rău de la stres!” Povestea unei tinere care a fost diagnosticată cu cancer în stadiul patru

Ea a murit pe 31 martie. Familia ei îndeamnă acum oamenii să fie conștienți de semnele sepsisului.

Doamna Booth, alintată Betts de familia ei, a luat legătura cu un medic pe 2 martie pentru a discuta despre simptomele ei asemănătoare răcelii și gripei. În plus, ea le-a spus și despre umflăturile roșii care îi apăruseră pe față. Dar medicii nu au considerat că situația ei este gravă. Abia câteva zile mai târziu, după ce a început să acuze dificultăți de respirație, a fost sfătuită să meargă la spital, notează Daily Mail.

Când a ajuns la Spitalul Royal Glamorgan, din Llantrisant, Țara Galilor de Sud, a fost dusă direct la secția de Terapie Intensivă, unde medicii au descoperit că unul dintre plămâni nu mai funcționa din cauza unei infecții cu streptococ A și că alte organe erau afectate.

Medicii, optimiști cu privire la starea ei după intervenția chirurgicală

Betts a fost transferată la Spitalul St. Guy și Thomas din Londra, după ce medicii au decis că trebuie să intre în comă indusă.

Citeşte şi: Povestea unei femei cu simptome de răceală care a primit un diagnostic crunt. „Credeam că are nasul înfundat, iar acum nu știu câte zile va mai trăi”

A petrecut mai mult de două săptămâni conectată la aparatul respirator, dar a suferit și o intervenție chirurgicală la nivelul plămânului cu probleme.

Medicii erau optimiști cu privire la starea ei, dar i-au avertizat pe părinți că recuperarea va fi grea și lungă.

Cu toate acestea, la cinci zile după ce a fost din nou transferată la Royal Glamorgan, Betts a făcut sepsis într-o formă pe care medicii au descris-o drept „incontrolabilă”. Câteva zile mai târziu, tânăra a murit.

Foto – Facebook

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter