O femeie cu simptome de amigdalită a fost diagnosticată cu leucemie. „Am simțit că nu este în regulă!”

De Raluca Vițu, pe Ultimul update Miercuri, 26 aprilie 2023, 10:45

O femeie, mamă a unui băiețel, căreia medicii i-au spus că are amigdalită, a aflat, ulterior, că suferă de leucemie.

Chloe-Leigh Todd, în vârstă de 22 de ani, din Gateshead, a mers la doctor în martie 2022, după ce, timp de o lună, a acuzat o durere în gât. În plus, ea susține că a trecut și printr-o serie de accese de vărsături, transpirații nocturne și pierdere în greutate.

Citeşte şi: Povestea unei femei cu simptome de răceală care a primit un diagnostic crunt. „Credeam că are nasul înfundat, iar acum nu știu câte zile va mai trăi”

Însă medicul ei a pus toate simptomele femeii pe seama amigdalitei. Dar femeia s-a gândit să mai ceară părerea cuiva, fiind ferm convinsă că diagnosticul primului medic ce a văzut-o era greșit.

„Fiecare își cunoaște propriul corp. Iar eu am simțit că nu este în regulă ceva. Că este ceva grav. Doctorii mi-au spus că este o altă afecțiune, dar eram sigură că nu e așa.” – a recunoscut ea, citată de Daily Mail.

După ce Chloe-Leigh Todd și-a făcut și analizele la sânge, doctorii i-au confirmat femeii că suferă de leucemie și i-au spus că mai are doar câteva săptămâni de viață.

Citeşte şi: „Doctorii mi-au spus că mi-e rău de la stres!” Povestea unei tinere care a fost diagnosticată cu cancer în stadiul patru

A doua zi, a început tratamentul la Spitalul Newcastle Freeman, trecând prin șase ședințe epuizante de chimioterapie și printr-un transplant de măduvă osoasă. În cele din urmă, Chloe-Leigh Todd a reușit să se vindece și sunt deja doi ani de când Todd a primit cruntul diagnostic.

„Când doctorul mi-a confirmat boala, am crezut că o să mor. M-am bucurat că am primit diagnosticul, dar am încremenit. Doctorii i-au spus mamei mele verdictul într-o altă cameră, iar ea a izbucnit în plâns, o auzeam urlând. Cancerul era peste tot în sângele meu.

Citește și: Un băiat cu simptome de amigdalită a aflat că are leucemie. „Nu te aștepți niciodată la așa ceva!”

Medicii mi-au spus că nu sunt siguri dacă mă va ajuta chimioterapia, dar au fost dispuși să încerce. Cea mai grea parte a fost că am crezut că s-ar putea să nu mai apiuc să-mi văd fiul crescând.”

În septembrie 2020, doamna Todd a fost inclusă în registrul Anthony Nolan în căutarea unui donator de măduvă osoasă. După o operație ce a decurs cu succes, femeia a suferit o altă biopsie a măduvei osoase pentru a se asigura că nu mai sunt probleme. Ulterior, medicii i-au dat vestea cea mare că s-a vindecat de cancer.

Foto – Instagram

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter