O femeie care se confrunta transpirații nocturne a fost diagnosticată cu o formă agresivă de cancer

De Raluca Vițu, pe

O femeie care timp de șase luni s-a confruntat cu transpirații nocturne și dureri de spate și piept a aflat că, de fapt, are un cancer agresiv, după mai multe vizite la medic.

Pe lângă simptomele amintite mai sus, bloggerița Hannah Bird, a pierdut și în greutate și s-a confruntat cu erupții cutanate și tuse continua.

“Tumoarea ocupa trei sferturi din plămân”

Bird a spus că „mergea la medic de trei sau patru ori pe săptămână” și era trimsiă acasă în mod repetat. Până într-o zi, când medicii au decis să-i facă, în cele din urmă, o radiografie și o tomografie computerizată. A doua zi i s-a spus că are cancer.

“Tumoarea era în plămânul meu stâng, ocupa trei sferturi din plămân. Am aflat că eram în stadiul patru. Am fost atât de uşurată că, în sfârșit, au descoperit ce era în neregulă cu mine.”

Citeşte şi: „Doctorii mi-au spus că mi-e rău de la stres!” Povestea unei tinere care a fost diagnosticată cu cancer în stadiul patru

Inițial, medicii au crezut că suferă de cancer pulmonar. Apoi au făcut o biopsie și trei săptămâni mai târziu a fost diagnosticată cu limfom difuz cu celule B mari – cel mai frecvent subtip de limfom non-Hodgkin.

Bird a fost introdusă într-un studiu clinic în care i s-a administrat imunoterapie și un medicament non-chimio-invaziv.

Spre deosebire de chimioterapie, medicamentul respective este mai puțin invaziv și funcționează ajutând sistemul imunitar să identifice și să atace celulele canceroase.

Femeia s-a vindecat complet de cancer

„La următoarea scanare, tumora mea s-a micșorat cu 80%. În patru luni terminasem chimioterapia și tot cancerul dispăruse, ceea ce era uluitor. Eram singura persoană din Marea Britanie care reușise să scape de cancerul non-Hodgkin numai cu chimioterapie”, a spus ea, citată de The Independent.

Bird este acum sănătoasă. Dar îndeamnă oamenii să caute o a doua opinie dacă nu sunt mulțumiți de diagnosticul unui medic.

Citeşte şi: Povestea unei femei cu simptome de răceală care a primit un diagnostic crunt. „Credeam că are nasul înfundat, iar acum nu știu câte zile va mai trăi”

“Am fost la același medic de fiecare dată. Cred că dacă aș fi fost la un alt medic aș fi fost diagnosticat mult mai devreme. M-am dus la doctor de trei sau patru ori pe săptămână – eram atât de disperată. Dacă nu sunteți siguri de părerea medicului, mai vizitați și alți doctori” – a mai spus tânăra.

Foto – Linekedin.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter