O femeie care nu știa că este însărcinată a născut în avion: „După două contracții, a avut brusc un copil în mâini”

De Oana Savin, pe Ultimul update Marți, 13 decembrie 2022, 13:28

O tânără care nu știa că este însărcinată a născut în avion, la o peste 5.000 de metri altitudine. Femeia călătorea din Ecuador spre Spania.

Tamara, o tânără originară din Ecuador, s-a îmbarcat într-un avion al KLM pentru a merge în Spania, avionul având escală în Olanda.

O tânără care nu știa că este însărcinată a născut în avion

Joi, 7 decembrie, bebelușul a decis că este timpul să își surprindă mama și să vină pe lume. Astfel, în timpul zborului, Tamara a început să aibă dureri de burtă.

„Cu câteva ore înainte de a ateriza în Olanda, o durea stomacul și a decis să meargă la baie. Spre surprinderea ei, după două contracții, a avut brusc un copil în mâini”, a povestit un purtător de cuvânt al spitalului Spaarne Gasthuis din orașul olandez Haarlem, citat de NL Times.

Imediat după aterizare, mama și nou-născutul au fost internați la spitalul Spaarne Gasthuis.

Tamara suferea de negare de sarcină

Se pare că tânăra suferea de negare de sarcină, o afecțiune care începe să fie tot mai des întâlnită în lume.

„Tamara habar nu avea că este însărcinată și a fost destul de surprinsă de eveniment. Un caz tipic de negare a sarcinii, care afectează aproximativ una din 500 de mame. Acest fenomen fiziologic are ca rezultat absența semnelor clasice care sugerează sarcina: femeile continuă să aibă menstruații false, nu au grețuri și nici burtă vizibilă ca la majoritatea femeilor însărcinate”, a precizat purtătorul de cuvânt.

Tânăra a avut noroc să călătorească în același avion cu doi medici și o asistentă, aceștia asistând-o pe Tamara după naștere.

Micuțul a fost numit Maximiliano, după numele unuia dintre cei doi medici care au ajutat-o pe mama sa în avion.

„Atât Tamara cât și Maximiliano era, din fericire, sănătoși. Echipa din departamentul de naștere a făcut tot posibilul pentru a se asigura că ambii au primit îngrijirea necesară și că documentele pentru Maximilioano sunt pe drum. Cât de curând, Tamara și Maximiliano vor continua drumul spre Madrid. Spaarne Gasthuis le urează numai bine”, a scris spitalul olandez pe site-ul său.

Ce este negarea de sarcină

Negarea sarcinii este un fenomen care afectează tot mai multe femei din întreaga lume.

Potrivit psihologului Aida Maxinesi, „negarea sarcinii nu are o explicație socială, este repartizată la întâmplare, la fel ca celelalte boli psihologice grave, precum schizofrenia”.

Psihologul explică că „în negare, sarcina este în afara conștientului, se desfășoară în totală ignoranță. Nu se știe de prezența fătului, nu sunt conștientizate modificările corporale. Negarea este atitudinea femeii c are nu este conștientă că este însărcinată”.

Femeile afectate de negare de sarcină au în continuare menstruație, nu li se măresc sânii, nu iau în greutate și nu au stări de somnolență și grețuri sau amețeli. Mia exact, organismul ignora prezența bebelușului din pântec.

Nu este pentru prima dată când o femeie naște în timpul unui zbor cu avionul. În luna iulie a acestui an, o tânără a născut prematur în timp ce zbura deasupra Oceanului Pacific.

Sursă foto: Profimedia

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter