Nuami Dinescu, reacție dură la adresa medicului oncolog care cerea mită pacienților: „Ce fel de creatură ești?”

De Ovidiu Cojocaru, pe Ultimul update Joi, 26 ianuarie 2023, 15:16

Este anchetă la Suceava. Un medic oncolog este acuzat de către pacienți că le-ar fi cerut mită. Mai mult, unul dintre aceștia susține că medicul i-ar fi cerut o sumă dublă, pentru faptul că suferă de două tipuri de cancer.

Investigațiile în acest caz au fost demarate după ce familia unui pacient care a murit de cancer l-a denunțat pe medicul oncolog. Vedetele din România au reacționat și ele cu privire la acest subiect.

Medicul oncolog cerea bani de la pacienți

Potrivit presei locale, primul denunț a fost făcut în luna martie a anului trecut. Pacienții vorbeau între ei și așa au aflat că primesc tratament doar dacă îi dau bani doctoriței, scrie DIGI24.

Câteva luni mai târziu, în luna decembrie, medicul Anca Ababneh Dumitrovici a primit de la un pacient, care suferea de două forme de cancer, suma de 50 de lei. Banii erau puși în dosarul cu actele medicale. Doctorița s-a uitat atunci la pacient și i-a dat de înțeles că banii nu sunt suficienți.

Pacientul a mai scos încă 50 de lei din buzunar și i-a dat medicului. Abia atunci aceasta a acceptat să ia dosarul bolnavului.

Citește și: Nuami Dinescu plânge moartea lui Mitică Popescu: „Cu mine ai fost minunat”. Când va fi înmormântat actorul

În cazul femeii, anchetatorii au investigat 64 de cazuri de luare de mită. Ultimii bani i-a primit chiar în ziua în care a fost reținută. Medicul luase atunci 200 de lei de la un alt pacient. Potrivit anchetatorilor, în numai 7 zile, medicul a primit mită de 62 de ori de la pacienții cu cancer. Femeia a fost arestată preventiv pentru 30 de zile.

Medicul ar fi primit de la bolnavi, pe lângă diverse sume de bani, și alimente. Conform declarației de avere, șefa secției de Oncologie are un salariu lunar de 17.500 de lei (aproximativ 3.500 de euro) la Spitalul Județean, la care se adaugă venituri obținute de la două clinici private.

Nuami Dinescu, reacție dură, după ce medicul a fost recținut

Știrea cu reținerea medicului a făcut înconjurul presei. Vedetele au reacționat și ele cu privire la acest subiect. Nuami Dinescu a postat pe Facebook părerea ei despre acest subiect.

„Am văzut si eu știrea cu doctorița de la Oncologie. Știți de cine zic, că e plină presa, dr. miere, brânză, bani, orice. Pe mine nu mă interesează cât câștiga un medic, au învățat, salvează vieți, uite pun mâini și glezne la loc, slavă domnului că-i avem, merită mult mai mult. În cazul ăsta, însă, am un singur gând.

Tu, medic oncolog, ai in fața ta un om care are cancer, șansele sunt ălea care sunt, chiar nu te străbate nimic când știi că viața unui om, a unei ființe umane, depinde de tine, de ce decizi tu?

Ce fel de creatură ești? Din ce ești făcută, femeie? Miere, brânza? Nu pricep, nu înțeleg cum funcționează un astfel de medic, nu înțeleg cum să faci așa. Omul ăla bolnav e într-o bătălie la propriu cu moartea și tu îi ceri să îți dea ceva ca să faci ce trebuie pentru el, ceva ce e gratuit?

Pe mine situațiile astea mă frâng, pur si simplu. Metafore, cultura, munca să ne dezvoltam spiritual, căutam formula cea mai bună a omului care vreau să fiu… Și trosc! vine o știre de asta și te uiți ca prostul… Doamne, ce e cu oamenii?”, a scris actrița pe contul personal cu privire la medicul oncolog.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter