Mușcăturile de animale pot cauza infecții grave sau chiar decesul

De Libertatea pentru femei, pe
Muşcătură de animal. O mușcătură de animal este o rană, de obicei, cu lacerații, cauzată de dinții unui animal domestic sau sălbatic. O mușcătură de animal duce, de obicei, la gaură în piele, dar include, de asemenea, contuzia de la presiunea excesivă a muscăturii asupra țesutului corpului. Uneori,  contuziile pot avea loc fără ca pielea să fie afectată.

Mușcăturile de animale conduc adesea la infecții grave, fracturi, și chiar la deces, pentru că acestea sunt de la bun început plăgi contaminate prin introducerea în organism odată cu saliva animalului, a unor germeni ce pot genera boli infecțioase grave (turbare – rabie, febra zgârieturii, spirochetoza ictero-hemoragică, febra mușcăturii de șobolan, hepatita B, tetanosul,  etc). Acestea nu includ numai leziuni de la dinții de reptile, mamifere, ci și de la pești  și amfibieni. Artropodele pot, de asemenea, mușca și lăsa leziuni. Mușcăturile pot fi provocate sau neprovocate.

Este foarte important ca plaga să fie imediat spălată si dezinfectată, apoi acoperită cu pansament steril, sau este obligatorie spălarea rănii măcar cu apă și săpun pentru a îndepărta saliva animalului.

Citește mai departe în Dicționarul medical.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter