A murit regizorul Hugh Wilson, creatorul seriei “Academia de Poliţie”

De Mădălina Manole, pe Ultimul update Miercuri, 17 ianuarie 2018, 10:21
Cu siguranță toți ne amintim de serialul de comedie Academia de Poliție, (Police Academy, 1984), dar mai puțin știm că în spatele camerelor de filmat, atât ca regizor, cât și ca scenarist, s-a aflat Hugh Wilson.

Hugh Wilson a murit la sfârşitul săptămânii trecute, fiind grav bolnav, la domiciliul său din comitatul Albemarle, Virginia, SUA, la vîrsta de 74 de ani, relatează postul de televiziune CBS.

Hugh Wilson s-a născut la Miami în 1943 și a regizat Police Academy, o comedie despre un grup de cadeţi de poliţie, având-ul în rolul principal pe actorul Steve Guttenberg. Filmul serial a avut un real succes în anii 80 astfel încât s-au mai turnat două continuări, de asemenea, de succes.

Cariera lui Hugh Wilson include şi alte filme precum Guarding Tess (1994), în care joacă actorii Shirley MacLaine şi Nicolas Cage sau The First Wives Club (1996), cu Goldie Hawn, Bette Midler şi Diane Keaton.

Regizorul Hugh Wilson este cunoscut și pentru serialele „WKRP in Cincinnati” şi „Frank’s Place”, fiind și cel care a scris scenariul filmului de comedie „Down Periscope” (1996).

Citește și – Mel Gibson este de nerecunoscut. Cum arată actorul la 62 de ani

Citește și – Joacă cu Sylvester Stallone. Un român devine noul “Rocky”, în filmul “Creed 2”

Sursă foto: Libertatea

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter