Minoră, ținută captivă timp de 15 ani într-o peșteră

De Oana Savin, pe
Un șaman din Indonezia este acuzat de răpire și abuz sexual asupra unei tinere pe care a ținut-o captivă timp de 15 ani într-o peșteră. Tânăra, care acum are 28 de ani, identificată ca „H”, a fost descoperită, duminică, într-o grotă, în spatele unei pietre în apropiere de satul Bajugan din centrul provinciei Sulawesi.

Potrivit Jakarta Post, polițiștii au primit un pont cum că H este ținută în acel loc de un șamant de 83 de ani, numit Jago. În urma interogării șamanului, oamenii legii au reușit să localizeze tânăra și să o salveze.

Se pare că H a fost dusă la Jago de către familia ei când avea doar 13 ani, pentru tratament. În anul 2003, șamanul era cunoscut pentru oferirea de medicamente alternative și metode „magice” de vindecare.

Citește și: A mers la medic din cauza unor migrene, iar medicii i-au zis că mai are doar 24 de ore de trăit

Ofițerii au declarat că Jago a agresat-o sexual pe H timp de 15 ani/ Bărbatul a afirmat că a păsatrat-o ca sacrificiu pentru a invoca un duh.

H aspus polițiștilor că i-a întârziat menstruația de câteva ori și că Jago i-a dat o poțiune pentru a avorta.

Potrivit ofițerului Iqbal, în timp ce trata oamenii, Jago se prefăcea că este posedat, așa că foarte mulți îl credeau.

Șamanul a păcălit-o pe H că o va mărita cu un spirit cu care este bun prieten, spirit care păzea peștera în care se afla pentru a nu putea pleca. Și cum era doar un copil, H l-a crezut.

În 2003, în momentul dispariției, Jago le-a spus părinților fetei că aceasta a plecat la Jakarta pentru a-și căuta un loc de muncă. Aceștia au căutat-o mai mulți ani, după care și-au pierdut speranța că o vor mai găsi și au renunțat la căutări.

Se pare că sora victimei știa ce se întâmplă de fapt, fiind căsătorită cu fiul lui Jago. Dar a preferat să păstreze tăcerea, asta până ce s-a certat cu soțul ei și l-a amenințat că va spune totul poliției. Un vecin a auzit conversația și a raportat forțelor de ordine.

Citește și: Motivul incredibil pentru care o femeie de 69 ani și-a împușcat soțul

Atâta vreme cât făptașul era respectat în oraș, este posibil să mai existe și alte victime care nu au apărut deoarece le este frică”, a declarat Magdalena Sitorus, comisarul Comisiei Naţionale Împotriva Violenţei asupra Femeilor.

Sursă foto: Indonesian National Police

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter