Ministrul Sănătății, Victor Costache, a demisionat. Secretarul de stat, Nelu Tătaru, preia funcția

De Raluca Vițu, pe Ultimul update Joi, 26 martie 2020, 13:04

Victor Costache, ministrul Sănătății, și-a dat demisia joi dimineață, după miercuri seară a înaintat planul testării tuturor bucureștenilor pentru coronavirus.

Conform surselor din conducerea PNL, ministrul Sănătății și Ludovic Orban au avut aseară o discuție aprinsă pe tema lipsei de echipamente din spitale, premierul fiind furios cu privire la anunțul privind testarea bucureștenilor.

Lui Victor Costache i s-a cerut să iasă public ca să prezinte scuze cu privire la acest anunț. De asemenea, el ar fi vurt să demisoneze încă de luni, de la izbucnirea scandalului privins situația dezastruoasă din spitale, mai  spune aceste surse, potrivit digi24.ro.

Citeşte şi: Tot ce trebuie să știi despre testele de coronavirus

Potrivit declarațiilor lui Ludovic Orban, Nelu Tătaru urmează să preia funcția de ministru.

„Am luat act de demisie. Îi voi transmite preşedintelui Iohannis demisia. Aproape 5 luni, Victor Costache a făcut parte din guvern, am făcut echipă. Regret demisia domnului ministru, pe de altă parte o înţeleg şi îi mulţumesc pentru buna colaborare. Îi voi propune preşedintelui pe domnul secretar de stat Nelu Tătaru. Face parte din echipa de la Ministerul Sănătăţii. A fost, este şi va fi în prima bătălia a luptei pentru coronavirus. Azi e la Suceava, l-am sunat, urmând să revină în Bucureşti să să discutăm toate detaliile”, a declarat Ludovic Orban.

 

sursa foto – facebook.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter