Ministrul Educației: „Anul școlar ar putea începe mai devreme, pentru a avea o durată mai lungă”

De Unica.ro, pe
Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a spus că anul școlar 2022-2023 ar putea să înceapă mai devreme. Modificarea ar fi necesară pentru că „România are anul școlar cu o durată mai scurtă decât în multe alte state europene”.

Ministrul Educației, Sorin Câmpeanu, a declarat că anul școlar 2022-2023 „ar putea începe mai devreme, pentru a avea o durată mai lungă”.

„România are anul școlar cu o durată mai scurtă decât în multe alte state europene, este adevărat, însă din consultări trebuie să vedem. Înțelegem că elevii doresc o vacanță de vară cât mai lungă”, a explicat ministrul, potrivit libertatea.ro.

Ministrul Educației: „Anul școlar ar putea începe mai devreme, pentru a avea o durată mai lungă”

Citește și: Un elev refuză să mai meargă la școală după ce a fost umilit de învățătoare pentru mărțișorul pe care i l-a oferit

„Ar putea să înceapă chiar mai devreme anul școlar, pentru a avea o durată mai lungă. Anul acesta am ținut seama exact de ceea ce v-am spus, de nevoia de a organiza acele concursuri (n.red. pentru angajarea directorilor de școli), pentru că e important”, a mai spus acesta.

Cîmpeanu a precizat că este vorba de structura anului școlar 2022 – 2023, nu despre cea a anului viitor. În 2021 – 2022, elevii vor începe școala pe 13 septembrie și vor avea 34 de săptămâni de cursuri.

Citește și: Ce spun experții despre cazurile de COVID-19 din școli: „Infectarea nu are legătură cu școala, ci cu vacanța”

„Dincolo de acest trunchi de bază e nevoie de o diversificare a rutelor educaționale, care trebuie să fie flexibilă și să fie și deschise. Pentru asta e nevoie de un set de materii care să genereze competențele de bază pe care l-am agreat cu toții, nu am văzut diferențe, și a include mai ales competențele digitale, iar pe lângă asta trebuie să includem și un curriculum la decizia școlii care să fie posibil de particularizat la nevoile comunității școlii”, a declarat ministrul Educației.

Sursă foto: Shutterstock.com

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter