10 lucruri inedite despre… Quentin Tarantino

De Viva.ro, pe

Cu cel mai nou film al său, „Django Unchained“, a intrat din nou în cursa pentru Oscar.
Considerat drept un „regizor DJ“, care amestecă genuri cinematografice şi mizează pe estetica violenţei, Quentin Tarantino şi-a construit de-a lungul anilor imaginea de geniu excentric.

1. DEŞI ARE UN IQ DE 160, A RE­NUNŢAT LA ŞCOALĂ LA NU­MAI 16 ANI, pentru a urma cursurile de actorie organizate de James Best Theatre Company. Pretinde că şcoala l-a plictisit şi că a dorit să îşi dedice viaţa filmelor.

2. A LUCRAT LA VIDEO ARCHIVES, UN MAGAZIN DE ÎNCHIRIAT CASETE VIDEO.
Aici nu a avut doar ocazia să vizioneze filme şi să acumuleze vaste cunoştinţe din cine­matografie, ci şi să observe obişnuinţele de consum ale cinefililor.

3. NU SUPORTĂ PLASAMENTUL DE PRODUSE ÎN FILME ŞI RE­CLAMA MASCATĂ, de aceea preferă să inventeze branduri în peliculele sale. Aşa s-au născut produse fictive precum sucul G.O. („Kill Bill: Volume 1”), ţigările Red Apple („Pulp Fiction”), burgerul Kahuna („Reservoir Dogs”) sau gogoşile Teriyaki („Pulp Fiction”).

4. A PETRECUT 10 ZILE ÎN ÎNCHISOARE, în tinereţe. Pentru că a parcat greşit şi nu a avut bani să plătească amenzi în valoare de 7000 $, Tarantino a fost închis. „Am fost entu­ziasmat când am mers la închisoare, pentru că acolo am surprins nişte dia­loguri foarte bune care m-au inspirat”. Dar nu era la prima abatere. La 15 ani, a fost arestat pentru că a furat o carte dintr-o librărie.

Citeşte mai multe pe Viva.ro.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter