Libertatea lansează colecția de capă și spadă semnată de Paul Feval

De Libertatea.ro, pe
Capa si spada cu regine si cavaleri, dar nu numai. Din 2 martie la toate punctele de difuzare a presei. Pret special o carte 14,99 lei.

Cocosatul vol 1 – Tineretea

Anul 1699 valea Louron. Bătrânul marchiz de Caylus, fost curtean al regelui Louis XIV, trăieşte în castelul său împreună cu fiica sa Aurore, destinată a fi măritată cu puternicul Philippe de Gonzague, văr cu Philippe d’ Orleans şi Philippe de Nevers. Dar Aurore se căsătoreşte în secret cu ultimul şi dă naştere unei fete al cărui prenume este tot Aurore. Philippe de Gonzague este invitat la castelul marchizului pentru câteva zile şi ţese un complot, împreună cu omul său de încredere Peyrolles, împotriva vărului, Nevers. Hotărât să-l asasineze pentru apune mâna pe averea şi soţia lui, angajează un grup de spadasini şi încearcă să-l atragă pe Nevers la castelul lui Caylus.

Cocosatul vol 2 – Lagardere

Lupta cavalerului Lagardère pentru stabilirea adevărului despre uciderea ducelui de Nevers continuă. Trecând peste numeroase obstacole, fiind chiar condamnat la moarte pentru o crimă pe care nu a comis-o, după multe aventuri, care de care mai palpitante, cavalerul îl demască pe asasin, şi -l răzbună astfel pe prietenul şi, totodată, maestrul său. În acest al 2-lea volum Lagardère iese victorios din capcanele întinse de Gonzague.

Cavalcadele lui Lagardere

Romanul „Cavalcadele lui Lagardere“ începe cu Capitolul X – Mărturisire publică, capitol cu care se încheie romanul „Cocoşatul” de Paul Féval tatăl, rescris de Paul Féval fiul, cu modificări ce permit continuarea aventurilor cavalerului Henri de Lagardère.

Lupta pentru dreptate şi adevăr, loialitatea, eroismul, dar şi laşitatea, trădarea (înalta trădare a prinţului Gonzague), învingerea oricăror obstacole ivite în calea spre victorie sunt relatate cu măiestrie, încât stilul autorului cu greu poate fi deosebit de cel al tatălui său.

Mariquita

Aventurile cavalerului Lagardère, în drumul său spre împlinirea făgăduinţei făcută ducelui Philippe de Nevers – de a-l pedepsi pe ucigaşul acestuia – continuă, cu multe lupte şi având de trecut obstacole. Bravul cavaler are, în lupta sa pentru dreptate, pe lângă prietenii săi fideli – veselii maeştri de scrimă, Cocardasse şi Passepoil – numeroşi alţi aliaţi. Aceştia sunt mânaţi în luptă de dorinţa de a se face dreptate, de simpatia, devotamentul, ca şi de dragostea pentru frumosul cavaler. Dintre aceştia se distinge gitanita Mariquita, fiica adoptivă a unui bătrân cavaler. Deşi află că inima lui Lagardère este dăruită Aurorei de Nevers, ea sacrifică viaţa tatălui său şi chiar propria sa viaţă, pentru a-l ajuta pe cavaler.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter