Klaus Iohannis: „Suntem în al doilea val al pandemiei. Din păcate, tot mai mulți români pierd lupta cu acest virus”

De Unica.ro, pe Ultimul update Miercuri, 14 octombrie 2020, 11:32

Președintele Klaus Iohannis a făcut un nou apel pentru români să nu renunțe la respectarea măsurilor de siguranță, în contextul pandemiei de COVID-19. Iohannis a avertizat că România se află într-o fază de „răspândire galopantă” a noului coronavirus și a subliniat că există riscul ca numărul pacienților care ajung la terapie intensivă să atingă un prag alarmant.

Citeşte şi: Care este cel mai nou simptom al noului coronavirus

„Ne confruntăm cu o transmitere comunitară accentuată în Capitală și în multe județe, fapt care se reflectă în numărul foarte mare de infectări zilnice și în gradul de ocupare a paturilor la terapie intensivă, care riscă să atingă foarte curând un prag alarmant. Dar cel mai dramatic este că, în ciuda eforturilor uriașe ale medicilor, mulți, prea mulți români pierd zilnic lupta cu acest virus. În spatele tuturor cifrelor și statisticilor seci se află familii îndurerate și o suferință profundă. Suntem deja într-o etapă dificilă, într-un așa-numit val doi al epidemiei, care se înregistrează și în majoritatea țărilor europene, și este imperativ să inversăm acest trend negativ”, a spus Iohannis în cea mai recentă conferință de presă.

Citește gratuit ediția de octombrie a revistei Unica. O găsești AICI.

Președintele României le-a cerut cetățenilor să fie prudenți și să respecte măsurile impuse de autorități.

„Fără un efort colectiv, va fi însă imposibil să reușim. De aceea, fac din nou apel la cetățeni să fie prudenți și să respecte cu strictețe toate reglementările în vigoare. Dincolo de regulile preventive adoptate de autorități, sunt lucruri simple pe care le putem face fiecare dintre noi, așa cum spun de fiecare dată, purtatul măștii în public, indiferent că vorbim de spații închise sau nu”, a adăugat Klaus Iohannis.

Sursa foto – Facebook

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter