Klaus Iohannis, mesaj pentru toți românii: „Nu suntem în măsura în care ne putem relaxa”

De Unica.ro, pe
După ce autoritățile chineze din orașul Wuhan, focarul pandemiei de #coronavirus, a ieșit din carantină și unele țări anunță planuri pentru relaxarea măsurilor de prevenție a răspândirii epidemiei, Klaus Iohannis face un apel către români să rămână în case. 

Klaus Iohannis le-a transmis românilor că ”nu ne aflăm în faza în care să relaxăm măsurile de restricție” oricât de frumoasă ar fi vremea sau oricât de mare ar fi dorința să petrecem sărbătorile pascale alături de cei dragi.

Klaus Iohannis le cere românilor să stea în case

Președintele României le-a cerut tuturor să respecte cu sfințenie măsurile impus de autorități pentru că altfel starea de urgență s-ar putea prelungi mult mai mult decât ne-am dori.

„Și vreau să vă spun mai mult: depinde de noi cât mai durează până când putem să venim cu un plan de relaxare a măsurilor. De ce depinde de noi: fiindcă această infecție, acest virus, merge de la om la om. Dacă respectăm, aș spune chiar cu sfințenie, regulile impuse de autorități – să nu ne întâlnim cu persoane, să evităm contactul fizic, să ne izolăm, să ieșim din casă numai atunci când trebuie, dacă respectăm aceste reguli, atunci cu siguranță vom putea mai repede să ajungem la faza de relaxare, să ne reluăm aproape normal viața. Dacă, în schimb, ne relaxăm prea repede, dacă credem că vremea frumoasă alungă virusul, dacă credem că nu mai este atât de grav, atunci, dragii mei, vă spun că putem să ajungem în faza în care aceste măsuri trebuie prelungite încă luni de zile și nimeni nu-și dorește așa ceva” a avertizat președintele.

Șeful statului a reamintit și faptul că în România numărul cazurilor de coronavirus este în creștere, la fel și numărul celor care sunt tratați în urgențe.

„La noi, în România, din păcate, numărul de cazuri crește, numărul de persoane care sunt tratate în urgențe crește, și chiar dacă ne dorim cu toții să se termine cât mai repede această criză, vă spun că la noi încă nu suntem în faza în care putem să ne relaxăm” a transmis Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis va sărbători Învierea Domnului acasă, doar cu soția

Klaus Iohannis a mai spus că va sărbători Învierea Domnului în această duminică, de Paștele catolic, acasă, doar cu soția sa, Carmen.

Klaus Iohannis, mesaj pentru toți românii: "Nu suntem în măsura în care ne putem relaxa"

„Vom fi numai noi doi. Nu vom merge la biserică, nu vom merge să luăm lumină, nu vom invita pe nimeni la masă, nu vom merge la nimeni la masă. Vom fi acasă, vom urmări liturghia la televizor, vom aprinde o lumânare în casă și ne vom ruga. Asta mă aștept, dragi români, să faceți cu toții. Este greu, ne cade greu. De obicei, de Paști ne întâlnim cu prietenii, cu familia, ieșim afară. De data aceasta nu se poate”, a mărturisit șeful statului.

„Este foarte, foarte important să respectăm și acum, de Sfintele Sărbători, regulile impuse de autorități! Fiindcă dacă acum scăpăm din mână această epidemie, vă spun că s-ar putea să fie foarte grav și să fie grav pentru foarte multă lume” a mai spus Klaus Iohannis.

În România, până la data de 8 aprilie 2020, bilanțul oficial al persoanelor infectate cu #coronavirus a depășit 4700. Doar în ultimele 24 de ore s-au înregistrat 344 de cazuri noi. Au fost declarate peste 200 de persoane decedate.

Sursă foto: Profimedia

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter