Klaus Iohannis a anunțat noi restricții. Când intră în vigoare

Ultimul update Miercuri, 20 octombrie 2021, 19:54

Președintele Klaus Iohannis a anunțat miercuri seara, 20 octombrie, că se vor impune noi restricții, în special pentru persoanele nevaccinate. Acestea vor intra în vigoare de luni, 25 octombrie.

După ședința cu premierul interimar Florin Cîțu și mai mulți oficiali din domeniul sănătății, Klaus Iohannis a anunțat că se vor lua noi măsuri de combatere a pandemiei de COVID-19.

Am discutat despre vaccinare, despre școli și despre restricții. Dacă vrem să se oprească pandemia singura soluție e vaccinarea. Vaccinarea oprește pandemia. Știu că sunt mulți care încearcă să vă spună că nu este așa.

Haideți să vedem ce se întâmplă în lume. În vestul Europei, unde lumea s-a vaccinat în masă, 70% – 80% dintre oameni, pandemia nu mai are impact. La noi în România s-a declanșat o adevărată catastrofă, cu sute și sute de decese în fiecare zi. Cu zeci de mii de oameni care se infectează zilnic.

Până când vă convingeți să vă vaccinați, e nevoie de restricții prin care avem grijă de cei mai vulnerabili.

Vacanță pentru toți elevii și noi restricții

Klaus Iohannis a anunțat că toți elevii vor intra în vacanță pentru două săptămâni.

E evident că școlile sunt puternic afectate. De luni, în mod normal ar fi vacanță pentru cei mici. Vacanța va fi valabilă nu numai pentru ciclu primar, ci și pentru gimnaziu și liceu, timp de 2 săptămâni.

De asemenea, se vor impune noi restricții, a mai spus șeful statului.

Începând de luni, masca devine obligatorie peste tot, în interior și exterior. Este regretabil, dar trebuie instituite restricții care vor intra în vigoare de luni. Guvernul va stabili în cel mai scurt timp ce restricții vor fi, cel târziu vineri.

Va fi restricționată circulația noaptea, excepție făcând cei vaccinați sau cei cu legitimație de serviciu care au o treabă legitimă de rezolvat. În timpul zilei, la majoritatea activităților va fi permis accesul numai cu certificatul verde.

Cei nevaccinați vor avea, din păcate, multe restricții. Aceste lucruri se vor îmbunătăți pe măsură ce lumea înțelege să se vaccineze și vom scăpa de această pandemie, a transmis Klaus Iohannis în declarația de presă.

Sursă foto: Profimedia

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter