Inventator danez, condamnat la închisoare pe viață după ce a ucis o jurnalistă suedeză

De Oana Savin, pe Ultimul update Marți, 10 august 2021, 17:41
Peter Madsen, un inventator danez autodidact a fost condamnat la închisoare pe viață după ce, în 2017, a ucis o jurnalistă suedeză pe submarinul său privat.

Madsen a fost declarat vinovat de un tribunal din Copenhaga de uciderea cu premeditare a lui Kim Wall, în vârstă de 30 de ani, precum şi pentru faptul că i-a provocat mutilări sexuale, a dezmembrat-o şi i-a decapitat cadavrul, înainte de a-l disipa în mare, relatează Washington Post.

Pe de altă parte, inventatorul susține în continuare că a fost un accident și nicidecum crimă cu premeditare.

Citește și: Dosar redeschis după 11 ani! Dovezile care arătă că sinuciderea unei fete de 17 ani ar fi fost o crimă

Kim Wall, o experimentată jurnalistă suedeză, a ajuns în seara zilei de 10 august 2017 la bordul submarinului Nautilus al lui Peter Madsen, creatorul şi proprietarul acelui submersibil de 17 metri lungime, pentru a realiza un reportaj. Ea nu a mai ajuns pe mal.

Partenerul ei de viață i-a anunțat dispariția pe data de 11 august. Fix în aceeași zi, Madsen, în vârstă de 47 de ani, a fost salvat de autorităţile daneze din apele strâmtorii Oresund ce desparte Danemarca de Suedia, la scurt timp după naufragiul submarinului său, despre care anchetatorii cred că a fost scufundat în mod intenţionat.

Inițial, inventatorul danez a declarat că tânăra a coborât pe insula Refshaleon din apropiere de Copenhaga, în seara zilei de 10 august. Apoi, după ce a fost plasat în arest preventiv, inventatorul danez şi-a modificat declaraţia şi a spus că jurnalista Kim Wall şi-a pierdut cunoştinţa în urma unui „accident”, iar el i-a aruncat trupul în mare, în golful Koge.

Citește și: Crimă odioasă! Actriță însărcinată, care a jucat în ”Planeta Maimuțelor”, și soțul ei, uciși în casă

Acesta și-a schimbat din nou declarația peste câteva zile și a recunoscut că a dezmembrat trupul lui Kim, însă neagă cu vehemență că ar fi ucis-o.

Am găsit un sac cu hainele lui Kim Wall: bluză, fustă, șosete și pantofi, împreună cu un cuțit. Pe la prânz am descoperit un picior, apoi celălalt picior, și la puțin timp după aceea am găsit capul. Și acesta se afla într-un sac, ce era ținut pe fundul apei de câteva piese de metal”, au declarat anchetatorii.

În pofida bătăliei între experţi, a lipsei de dovezi materiale incontestabile şi a stării de descompunere avansate a trupului lui Kim Wall care nu a permis să fie determinate cauzele morţii sale, judecătorul profesionist şi cei doi juraţi au urmat rechizitoriul Parchetului, estimând că dovezile împotriva acuzatului sunt suficiente pentru a stabili vinovăţia lui.

Tribunalul a reţinut că trupul victimei avea semne de traumatism survenit în timp ce aceasta trăia, precum şi răni provocate în timpul decesului sau cu puţin timp după”, a motivat judecătorul.

De asemenea, a fost reținută și acuzația de premeditare, întrucât pe submarinul lui Madsen au fost găsite instrumente care de obicei nu au ce căuta acolo, printre care un fierăstrău de lemne, o şurubelniţă ascuţită de 50 de cm şi curele de valiză ale căror desene corespundeau urmelor de pe braţele victimei.

În timpul procesului din Copenhaga, Madsen a mărturisit că a dezmembrat-o pe jurnalistă, afirmând că a făcut acest lucru doar pentru a o înlătura mai ușor de pe submarin și pentru a o putea îngropa în mare.

Ce faci când ai o problemă mare? O faci mai mică”, a spus el Curții.

Îmi pare foarte foarte rău pentru ce s-a întâmplat”, a completat danezul.

Potrivit anchetatorilor, înainte de data de 10 august, Madsen ar fi invitat mai multe femei să urce singure la bordul submarinului său. Mai mult, el era fascinat de filmele de groază cu psihopați ce prezentau scene de tortură cu femei strangulate și decapitate.

Sursă foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter