Învaţă să transformi stresul în ceva pozitiv!

De Avantaje.ro, pe

Stresul este învinuit pentru multe probleme, dar să fie acesta singurul lui rol? Există multe studii, cărţi şi articole care ne învaţă cum să-l combatem, dar am putea oare să-l folosim în propriul nostru avantaj? Merită încercat!
Munca te solicită din ce în ce mai mult, lista de cumparaturi devine, zilnic, tot mai lungă, copiii au ceva probleme la şcoală, iar ai uitat de ziua de naştere a mamei şi ai, cel puţin o dată pe saptamână, senzaţia că lumea urmează să se prăbuşească odată cu tine?
Dacă te regăseşti în această descriere, e clar vorba de stres şi nu cred să existe vreo femeie care să nu-l fi simţit pe propria piele.
Stresul e reacţia de apărare a organismului la un pericol, care poate să fie obiectiv sau subiectiv, ca de exemplu când traversezi strada şi eşti în pericol de a fi lovită de o maşină ce vine în viteză.
„Reacţia organismului nostru este identică şi la situaţii care în mod obiectiv nu sunt periculoase, ci doar le evaluam noi ca fiind periculoase, de exemplu: vorbitul în public, un interviu pentru un loc de muncă sau prima întâlnire cu o persoană care ne place.
În situaţii ca acestea, reacţia fiziologică nu ne mai ajută să ne aparam, ci ne afectează performanţa”, explică psihologul Adelina Mureşan.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter