INS: Numărul deceselor a scăzut în februarie și martie 2020 față de aceeași perioadă din 2019

De Raluca Vițu, pe

În lunile februarie şi martie din acest an, România a înregistrat un spor natural negativ al populaţiei, comparativ cu aceeaşi perioadă din 2019.

La nivelul lunii martie 2020, numărul născuţilor-vii a fost mai mic cu 702 în comparaţie cu luna martie 2019, respectiv cu 247 în luna februarie 2020 faţă de aceeaşi lună de anul trecut, potrivit datelor publicate, luni, de Institutul Naţional de Statistică.

Citeşte şi: Secretar de stat în Ministerul Sănătății: „Pacienții cu coronavirus din România mor din alte cauze”

Numărul persoanelor care au decedat în luna martie a acestui an a fost cu 298 mai mic comparativ cu prima lună de primăvară a anului 2019.

În luna februarie 2020, numărul deceselor înregistrate a fost cu 411 mai mic faţă de luna februarie din anul precedent. Sporul natural a fost negativ atât în lunile februarie şi martie 2020, cât şi în lunile februarie şi martie 2019, precizează INS.

Citește ediția de mai a revistei Unica. O găsești AICI. Un format nou, digital, accesibil gratuit din chioșcul online Ringier

Numărul copiilor cu vârsta sub un an care au decedat a fost cu 19 mai mic în februarie și cu 21 mai mic în martie, comparativ cu aceleaşi luni din anul anterior.

„Pentru o caracterizare completă a fenomenelor demografice înregistrate în lunile februarie şi martie 2020, în contextul pandemiei COVID-19, trebuie avut în vedere faptul că prevederile ordonanţelor militare au introdus anumite limitări în posibilitatea de desfăşurare a unor evenimente cu mai mult de trei persoane, au limitat deplasările în afara locuinţei şi în afara localităţii, au suspendat activităţile în spaţii închise, au determinat Uniunea Notarilor Publici să amâne termenele pentru dosarele de divorţ aflate pe rol după sistarea stării de urgenţă. De asemenea, datele trebuie interpretate în corelare cu informaţiile din surse administrative, în special cele publicate de Ministerul Sănătăţii, prin Institutul Naţional de Sănătate Publică”, au explicat specialiştii INS.

sursa foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter