Greva STB: Tribunalul București a decis reluarea imediată a activității angajaților

De Unica.ro, pe Ultimul update Vineri, 21 ianuarie 2022, 14:48

Vineri, 21 ianuarie, Tribunalul Bucureşti a dispus încetarea grevei de la Societatea de Transport Bucureşti, considerând-o ilegală, şi reluarea imediată a activităţii. Decizia este definitivă și executorie, așadar angajații trebuie să revină la muncă. În caz contrar, ei riscă sancțiuni penale.

„Dispune încetarea grevei ca ilegală şi reluarea imediată a activităţii”, a decis instanţa, notează news.ro.

Angajaţii Societăţii de Transport Bucureşti au declanşat un protest spontan joi dimineaţă și autobuzele, troleibuzle și tramvaiele nu au ieşit pe traseu în Capitală. Protestatarii au cerut creşterea salariilor şi îmbunătăţirea condiţiilor de muncă.

Citeşte şi: Greva STB: angajații refuză să muncească și amenință că vor face grevă și vineri, deși aceasta a fost suspendată de Tribunalul București

Adrian Criţ, directorul societăţii, susține că protestul este ilegal şi lansează acuzaţii la adresa liderului sindical Vasile Petrariu.

În dimineața zilei de 20 ianuarie, directorul STB a anunțat într-o conferință de presă că plănuiește să facă plângere împotriva liderilor din spatele acesteia.

Angajații noștri au un contract de muncă valabil, au drepturile respectate și trebuie să-și îndeplinească obligațiile față de societate și utilizatorii transportului public – a subliniat Adrian Criț.

Foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter