Femei în Top 300 Capital

Afacerile sunt o lume a bărbaților! Sau cel puțin acest lucru se poate constata privind clasamentul celor mai bogați români, realizat de revista Capital, în care sexul frumos nu este foarte prezent.
Dar tot ca o constatare este și faptul că în ultimii ani, numărul femeilor care apar în TOP 300 este în creștere.
În ediția de anul acesta a TOP 300 Capital, trei noi doamne și –au găsit locurile în clasament. Pentru publicul larg, new entry-urile nu sunt cunoscute (cu o singură excepție, poate), însă în domeniul în care activează cele trei au renume de femei puternice.

Trei din 300

Un vechi proverb spune că ”în spatele oricărui bărbat puternic se află o femeie”. În spatele lui Adrian Sorescu, un milionar din București, se află Mihaela Constantinescu , cei doi fiind proprietarii Energrom, companie cu operațiuni  în domeniul colectării deşeurilor, un business ”la modă” în ultimii ani în România.
În 2011, compania Mihaelei Constantinescu a derulat afaceri de 97,5 milioane de euro, înregistrând un profit de 2,14 milioane de euro.  Și nu este singurul business pe care-l deține. Aceasta apare în acționariatul Remat Gorj, firmă cu activități în domeniul reciclării. Potrivit TOP 300 Capital, Mihaela Constantinescu are o avere estimată la 24-25 milioane de euro.
O avere similară, 23-25 milioane de euro, are și Mihaela Nicola, un veteran din prima gardă a publicitarilor români, CEO al celui mai mare holding independent de comunicare din România, The Group. După un deceniu în care a lucrat pentru Ogilvy, în 2005, Nicola și partenerul ei Zoltan Szigeti, au decis să-și înființeze propria agenție de media.
Din holdingul fondat de Nicola și Szigeti, cărora li s-a alăturat și Bogdan Nicola, fratele Mihaelei, fac parte, acum, 18 agenții – cu activități de creaţie, media, relaţii publice, producţie, marketing experienţial şi evenimente speciale -, în care lucrează peste 200 de angajați. Anul trecut, businessul The Group a ajuns la 111,9 milioane de euro și un profit de 5 milioane de euro. Anul acesta, The Group-ul lui Nicola și Szigeti a devenit acționar la Omnicom Media Group, filiala locală a unui dintre cele patru mari holdinguri de publicitate la nivel mondial, Omnicom. Cu background de matematician, Mihaela Nicola, deţine doctorate în comunicare şi sociologie.

Ultima, dar nu cea din urmă, intrată în TOP 300 este Olimpia Moica. Femeia de afaceri are o participaţie de peste 21% din producătorul de echipamente de măsurat pentru energia electrică, gaz, apă şi energie termică AEM Timişoara şi una similară la Luxten.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter