Familia Lykov, povestea oamenilor uitați de lume. Au trăit în sălbăticie și nu au știut că a existat Al Doilea Război Mondial

De Oana Savin, pe Ultimul update Miercuri, 04 ianuarie 2023, 18:25

Familia Lykov, din Rusia, a fugit în taiga, în urmă cu zeci de ani, din cauza persecuțiilor la care erau supuși pentru că făceau parte dintr-o sectă religioasă. Aceștia au locuit singuri, departe de întreaga lume, fără a ști ce se întâmplă în jurul lor.

Familia Lykov aparținea de o minoritate religioasă ce era persecutată de regimul bolșevic. După ce fratele lui Karp Lykov a fost ucis de un soldat rus, bărbatul și-a luat soția, Akulina, și cei doi copii, Savin și Natalia, și au fugit spre o taiga din Siberia.

Familia Lykov, uitată de lume

Cei patru au ajuns în taigaua în care nu mai locuiau decât animalele sălbatice și au rămas acolo, departe de civilizație, timp de 42 de ani. Asta până când, într-o zi, un grup de geologi sovietici i-au descoperit în timp ce se aflau într-o misiune.

În anul 1978, un pilot de elicopter căuta un loc de aterizare când a observat așezarea familiei. Aceștia își construiseră o colibă într-o regiune a taigalei neexplorată pîână atunci, aflată la 250 kilometri de cea mai apropiată localitate.

Geologii, aflați în elicopter au decis să investigheze, în frunte cu Galina Pismenskaia. Aceștia au luat cu ei daruri, precum și un pistol.

Au găsit rapid casa familiei Lykov, o familie uitată de timp și oameni.

Între timp, familia Lykov se mărise – în taiga au mai venit pe lume doi copii, Dmitri, născut în 1940, și Agafia, în 1942.

Geologii au fost întâmpinați, în fața colibei, de cinci persoane.

„Salutări, bunicule! Am venit în vizită”, i-a spus Galina bătrânului care a deschis ușa.

Citește și: Religia care a câștigat cei mai mulți adepți în România, în ultimul deceniu. Numărul ortodocșilor scade

După o lungă tăcere, bărbatul a zis: „Ei bine, dacă tot ați venit până aici, puteți intra”, relatează Daily Mail.

În casa sărăcăcioasă locuiau atunci Karp Lykov care avea 77 de ani, precum și cei patru copii ai lui: Savin, Natalia, Dmitri și Agafia. Soția acestuia, Akulina, murise în urmă cu 15 ani din cauza foametei.

Geologii le-au oferit acestora ceai, pâine, dulceață, alimente pe care cei patru copii ai familiei Lykov nu le mai văzuse niciodată.

Fetele nu vorbeau corect, întrucât purtaseră conversații doar cu membrii familiei lor. Cea care le-a învățat să scrie și să citească a fost Akulina, iar singurele cărți pe care le văzuseră erau Biblia și Evanghelia.

Cum au reușit să supraviețuiască în taiga

42 de ani de izolare nu este un timp ușor de îndurat pentru nimeni, mai ales atunci câns condițiile sunt extrem de dificile.

Familia Lykov a luat cu ea în taiga câteva lucruri, precum câteva oale și tacâmuri, o roată, lână, haine și încălțăminte.

Dar după câțiva ani, acestea s-au stricat. Au reușit să repare hainele,iar în oalele de metal pregăteau mâncăruri precum cartofi cu secară măcinată și semințe de cânepă.

Erau în permanență înfometați și adunau orice era comestibil – rădăcini, iarbă și scoarță.

În urma unui îngheț din 1961, au pierdut tot ce cultivaseră în mica lor grădină. În acel an, Akulina a murit. A ales să ofere familiei sale porția ei de mâncare, rămânând astfel înfometată.

Citește și: Cum arată casa în care s-a născut și a copilărit Arsenie Boca. Locuința a fost scoasă la vânzare

După ce a crescut, Dmitri a învățat să vâneze. Tânărul dezvoltase o rezistență fizică supraumană. Pe timp de iarnă vâna desculț și putea dormi afară chiar și la temperaturi sub limita înghețului.

Familia Lykov, șocată să afle de Al Doilea Război Mondial

Geologii le-au arătat câteva invenții moderne, Karp în special fiind uimit de o bucată de celofan. De asemenea, geologii le-au povestit despre Al Doikea Război Mondial și despre cum omul a pășit pe Lună.

Dacă la început nu au vrut să accepte darurile geologilor, în cele din urmă familia a primit câteva furculițe, cuțite, grâne și alte lucruri necesare.

Totuși, televizorul s-a dovedit a fi irezistibil pentru Karp, care atunci când vizita tabăra sovieticilor rămânea nemișcat în fața ecranului. Apoi, el spunea o rugăciune pentru iertarea păcatelor sale.

În 1981, trei dintre copiii familiei Lykov au murit. Savin și Natalia au suferit de insuficiență renală, în timp ce Dmitri a murit de pneumonie.

Geologii au încercat să îi convingă atunci pe Karp și Agafia să revină în lumea modernă, însă fără niciun rezultat.

În cele din urmă bătrânul a murit pe 16 februarie 1988. Agafia a rămas să locuiască siongură în coliba din taiga.

Familia Lykov, povestea oamenilor uitați de lume. Au trăit în sălbăticie și nu au știut că a existat Al Doilea Război Mondial

Sursă foto: Daily Mail / captură youtube

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter