Elevii vor avea două materii noi. Care sunt acestea

De Unica.ro, pe

Schimbări în învățământul românesc. Președintele Klaus Iohannis a promulgat o lege prin care elevii vor avea două noi materii în școli – Educație Financiară și Educație Juridică.

Potrivit specialiștilor, Educația Fiananciară ar putea fi integrată în acuala materie numită Educație Antreprenorială, dar Educația Juridică este un obiect de studiu nou pentru elevi. Aceste două materii îi vor ajuta pe elevi, după terminarea studiilor, să-și deschidă și managerieze o afacere, să-și gestioneze bugetul dar și să își înțeleagă drepturile în scopul diminuării delicvenței juvenile.

Citeşte şi: Când vor da elevii tezele, conform oficialilor din Ministerului Educației

Legea a fost adoptată, decizional, și de Senat, cu 107 de votutri “pentru” și 13 “contra”.

Proiectul a fost iniţiat de deputatul Silviu Vexler. Acesta a declarat că trecutul trebuie să fie un fundament pentru viitor, iar „educaţia este absolut necesară pentru construirea unei societăţi democratice”.

„Prin acelaşi proiect, mai departe de componenta strict tehnică-educaţională, se onorează memoria celui care a fost Constantin Caragea, un diplomat român care în perioada Holocaustului (…) a reuşit să salveze peste 30.000 de evrei, fiind recunoscut ca atare”, a subliniat Vexler, potrivit observatornews.ro.

Foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter