Vă e dor de mare? Ce le cere Tătaru românilor pentru a redeschide plajele din 15 iunie

De Raluca Vițu, pe

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a explicat că dacă românii au un comportament adecvat și respectă regulile și recomandările impuse de autorități în această perioadă de pandemie,  de la 1 iunie ar putea fi deschise terasele, iar de la 15 iunie restaurantele și plajele.

Citeşte şi: Ludovic Orban promite deschiderea teraselor de la 1 iunie

„Lumea trebuie să înțeleagă că după două luni în care am încercat – și cred că am reușit – să gestionăm acestă situație, orice relaxare se face gradual, progresiv și se începe cu acele relaxări care pot fi controlate mai ușor în momentul în care vom sesiza că lucrurile nu merg cum trebuie. Facem relaxare unde avem mici aglomerări populaționale – sportul individual, îngrijiri persoanel, stomatologia – acolo unde putem ajunge și limita accesul persoanelor. Ce facem, facem evaluând. Noi evaluăm la 14 zile primele măsuri pe care le-am pus, 14 zile corespunzând acelei perioade de incubație. Dacă vedem că aceste măsuri de relaxare au avut efectul scontat, putem veni și cu celelalte măsuri de relaxare într-un timp scurt”, a explicat ministrul Sănătății, potrivit digi24.

Tătaru a insistat că totul depinde de comportamentul românilor, care trebuie să arate că își doresc această relaxare și revenirea la normal.

Citește ediția de mai a revistei Unica. O găsești AICI. Un format nou, digital, accesibil gratuit din chioșcul online Ringier

„Dacă rămânem cu ceva după aceste două luni și vom păstra aceste reguli, eu sunt sigur că și la 1 iunie vom avea relaxări și vom avea terasele deschise, iar la 15 iunie vom începe un sejur sau un sezon turistic cum îl aveam și altădată, în anumite limite pe care le vom păstra și atunci… Este o vară de încercare”, a mai spus Nelu Tătaru.

sursa foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter