Doi bărbați fără adăpost au ajutat mai multe persoane, după atacul din Manchester

De Andreea Catrina, pe Ultimul update Miercuri, 24 mai 2017, 14:48
Doi bărbați fără adăpost, oameni ai străzii, sunt considerați acum eroi în Marea Britanie, după ce au reușit să ajute mai multe persoane rănite în atacul din Manchester.

Steve Jones (35 ani) și Chris Parker (33 ani) erau în zona arenei, când a avut loc explozia. Cei doi dorm pe stradă, cerșesc și nu au familii.

Chris le-a mărturisit jurnaliștilor britanici de la Metro că a văzut o lumină puternică, cu câteva secunde înainte de a auzi explozia. Apoi a început să vadă că de pe arenă ies mulți oameni răniți și foarte speriați. El a vorbit și despre o femeie de 60 de ani, care i-a murit în brațe – “A murit chiar în brațele mele. Mi-a spus că era cu familia acolo. Am plâns într-una din acea seară”, a spus bărbatul.

Pe de altă parte, Steve Jones, celălalt om al străzii, a spus că dormea când a avut loc explozia. El s-a trezit speriat și a fugit spre arenă să vadă dacă poate ajuta în vreun fel – “Faptul că eu trăiesc pe stradă nu are nicio legătură, asta nu înseamnă că nu sunt om, că nu am o inimă. Aveau nevoie de ajutor și i-am ajutat, atât. Vreau să cred că oamenii m-ar ajuta și pe mine dacă aș avea nevoie de ajutor. Și erau mulți copii, foarte mulți copii, și erau plini de sânge. Plângeau și țipau. Le-am scos cuiele pe care le aveau înfipte pe mâni, o fetiță avea cuie pe față… Și mai era o doamnă care era tăiată într-o parte și am ajutat-o să poată opri sângerarea, până când au venit salvatorii”, a mărturisit emoționat Steve.

Steve a ajutat chiar și o fetiță care și-a pierdut ambele picioare în explozie – “Am văzut o fetiță… nu mai avea picioare. Am acoperit-o cu niște tricouri și am întrebat-o dacă știe unde sunt părinții ei. Mi-a spus că mama ei era acolo, cu ea, dar nu știu dacă femeia mai trăiește sau nu”.

După ce jurnaliștii britanici au publicat poveștile celor doi bărbați, mai mulți oameni s-au mobilizat să-i ajute. Ei au deschis niște conturi de donații, iar suma strânsă depășește deja 8.000 de lire.

Mai mult, după ce Chris Parker a apărut la televizor, mama lui, cu care nu mai vorbise de ani de zile, i-a transmis un mesaj conform căruia vrea să ia legătura cu el și să-l revadă.

Foto: Steve Jones, captură foto 20 Minutes

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter