Decizia Metrorex! Reguli noi la metrou pentru prevenirea supraaglomerărilor

De Unica.ro, pe
În contextul creșterii accelerate a numărului de cazuri COVID-19, Metrorex a luat noi măsuri pentru a limita răspândirea noului coronavirus în rândul călătorilor. Iată ce reguli noi la metrou au fost luate pentru prevenirea supraaglomerărilor. 

Metrorex a anunțat noi reguli la metrou pentru prevenirea supraaglomerărilor, în vederea respectării recomandărilor de prevenție și a limitării riscului de răspândire a infecției cu virusul SARS-CoV-2 pe parcursul călătoriei cu metroul. Acestea au intrat în vigoare ieri, 20.10.2020.

Citește și: Raed Arafat: 250 de localităţi din România au cel puțin 3 cazuri de COVID-19 la mia de locuitori

Noi reguli la metrou

Personalul Metrorex va îndruma și informa călătorii despre situațiile de aglomerare apărute prin stațiile de sonorizare. De asemenea, îi va atenționa să păstreze distanțarea fizică și să poarte corect masca de protecție.

În vederea îndrumării și limitării situațiilor de supraaglomerare, personalul Metrorex va sprijini Poliția Metrou, ce asigură acțiuni de patrulare în stațiile de metrou și intervenții punctuale împreună cu Jandarmeria, ISU și alte organe de ordine publică abilitate.

Citește și: România, locul doi în Europa la mortalitatea din cauza COVID-19

În cazul în care apar situații ce implică urgențe medicale în trenurile de metrou, personalul medical ce efectuează intervenția va avea în vedere extragerea persoanelor afectate din tren, acolo unde situația o permite. Personalul de pază, împreună cu Poliția Metrou și cu alte forțe de ordine publică, precum și salvatorii Metrorex vor asigura protecția zonei de intervenție, potrivit știrileprotv.ro.

Sursă foto: Shutterstock.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter