David Beckham a cedat accesul la contul său de Instagram unui medic ucrainean

De Unica.ro, pe

David Beckham (46 de ani), ambasador UNICEF, i-a cedat timp de o zi contul său de Instagram unui medic ucrainean pentru a evidenția provocările medicilor din Ucraina în fața invaziei ruse.

David Beckham a cedat accesul la contul său de Instagram unui medic ucrainean

Dr. Iryna, Șeful Centrului Regional Perinatal din Harkov, Ucraina, a primit timp de o zi acces la contul de Instagram al fostului sportiv pentru ca un număr cât mai mare de persoane să poată vedea efectele devastatoare ale conflictului dintre Rusia și Ucraina. Doctorița și-a petrecut ziua publicând videoclipuri și fotografii detaliind eforturile depuse de ea și de colegii săi de breaslă în sprijinul celor aflați în nevoie.

David Beckham are peste 71 de milioane de urmăritori pe Instagram. Postările Irynei au surprins tratamentele unor bebeluși nou-născuți, precum și pacienți tratați într-un subsol, singurul loc în care sunt feriți de bombardamentele armatei rusești.

Fostul jucător de fotbal a declarat că și-a dorit să evidențieze „munca grozavă a Irynei și a altor lucrători din sistemul de sănătate pentru a salva vieți în Ucraina”.

„Primele zile au fost cele mai grele. A trebuit să învățăm să muncim în timpul bombardamentelor”, a explicat. „Probabil ne riscăm viețile, dar nu ne gândim la asta. Iubim ceea ce facem. Doctorii și asistentele își fac griji, plâng, dar nu renunță”, a mai spus.

Articolul continuă după recomandări

Citește și:

O tânără din Ucraina a filmat condițiile din adăposturile pentru refugiați din România

O ucraineancă, mamă a patru copii, emoționată de gestul unui român dintr-o benzinărie

O tânără din București și-a oferit încălțările unei refugiate din Ucraina

Zi decisivă pentru încheierea războiului din Ucraina. Negocierile dintre miniștrii de Externe din Rusia și Ucraina s-au încheiat

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, despre negocierile cu Ucraina: „Există oarece speranțe de a ajunge la un compromis”

Într-un videoclip postat pe Instagram, David a mai declarat: „Hei, tuturor! Îmi cedez contul de social media doctoriței Iryna, Șeful Centrului Regional Perinatal din Harkov, unde ajută femeile însărcinate să nască în siguranță. Mulțumim pentru donațiile voastre! Generatoarele de oxigen pe care le-au primit ajută bebelușii nou-născuți să supraviețuiască acestor condiții îngrozitoare”.

David și soția lui, Victoria, ar fi donat 1 milion de lire organizației UNICEF pentru a sprijini eforturile acesteia de ajutorare a ucrainenilor.

„În prima zi de război, femeile însărcinate au fost evacuate în subsol. Au fost trei ore îngrozitoare. Din nefericire, nu putem muta bebelușii de la terapie intensivă în subsol, viața lor depinzând de aparate”, a mai spus Iryna.

„Nu mă ocup doar de coordonare. Sunt în continuare medic anestezist pediatru, descarc marfă, lucrez la logistică și ofer sprijin emoțional”, a completat.

„Sprijinul UNICEF este foarte important pentru noi. Ne-au livrat ani la rând provizii în Ucraina și au o logistică bună pentru livrarea de truse gata de utilizare în maternități”, a mai declarat.

Foto: Profimediaimages.ro

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter