Fostul președinte al Rusiei, despre vizita lui Iohannis și a altor lideri europeni la Kiev: „Nu va aduce Ucraina mai aproape de pace. Ceasul ticăie”

De Unica.ro, pe

Fostul președinte al Rusiei, Dmitri Medvedev, a ironizat vizita liderilor europeni la Kiev într-un mesaj publicat pe Twitter.

Klaus Iohannis s-a întâlnit la Kiev cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski, președintele francez Emmanuel Macron, cancelarul german Olaf Scholz și premierul italian Mario Draghi. Cei patru lideri europeni ajunși în Ucraina au mers și la Irpin, un oraș din apropierea Kievului care a fost distrus de atacurile rușilor.

Dmitri Medvedev, actual vicepreședinte al Consiliului de Securitate al Rusiei, a atacat joi printr-un mesaj pe liderii europeni care au mers în vizită la Kiev, susținând că acest lucru nu va aduce pacea în Ucraina. Mai mult, el a folosit o insultă rasistă legată de stereotipurile bucătăriilor celor trei țări europene.

Astfel, Medvedev a scris pe Twitter: „Fanii europeni ai broaștelor, lebărului și spaghetelor adoră să viziteze Kievul. Fără folos”. Acesta a adăugat că liderii europeni vor permite Ucrainei aderarea la UE și armament vechi, ca mai apoi să se „aprindă” cu horincă și să plece acasă cu trenul „ca acum 100 de ani”.

Citește și: Iohannis, după întâlnirea față în față cu Zelenski: „Fac un nou apel ferm ca toți rușii responsabili să fie trași la răspundere de justiția penală internațională”

Citește și: Istoric american: „Din punct de vedere istoric, o victorie ucraineană asupra Rusiei nu ar fi surprinzătoare.”

Citește și: Emmanuel Macron: „Pentru ca Ucraina să câştige şi focul să înceteze, trebuie să negociem”

Citește și: Klaus Iohannis, la Summitul B9: „Riscurile de securitate la adresa României și în regiunea Mării Negre sunt în creștere”

Oficialul rus a mai transmis că vizita nu va aduce pace, spunând: „Totul este bine. Cu toate acestea, (n.red. vizita) nu va aduce Ucraina mai aproape de pace. Ceasul ticăie”.

La Irpin, Oleksi Cernișov, ministrul ucrainean pentru Dezvoltare, a prezentat liderilor europeni mașinile în care rușii au ucis femei și copii care fugeau din calea războiului.

Cernișov a povestit: „Rușii ținteau aceste mașini, avem imagini cu aceste mașini, erau familii întregi în ele, rușii au tras în aceste mașini, familii, femei, copii, nu era niciun bărbat în ele. Doar omorau cu bună știință oamenii din aceste mașini. Nu prezentau niciun fel de risc din punct de vedere militar, oamenii doar încercau să fugă, să scape din Irpin și i-au omorât în mașinile lor. Nu sunt orice fel de mașini, acestea sunt chiar mașinile în care au fost uciși. Vedeți că mașinile sunt arse”.

Foto – YouTube

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter