Zeci de ucraineni trăiesc în vagoane de tren, după ce casele lor din Irpin au fost distruse. Cum arată „Orașul de Fier”

De Unica.ro, pe

După ce atacurile armatei ruse au distrus încă din primele zile ale invaziei orașul Irpin, din regiunea Kiev, mii de oameni au rămas fără locuințe. O parte dintre aceștia locuiesc acum în „Orașul de Fier”, unde locuiesc în vagoane de tren, special amenajate pentru ei.

Locuințele temporare din Irpin pentru localnicii care au rămas fără case în urma bombardamentelor au fost inaugurate recent. Peste 20 de familii s-au mutat în cele cinci vagoane de tren care se află pe calea ferata, în zona unui depou.

„Orașul de Fier” se află la zece minute de gara din Irpin și este păzit tot timpul. Vagoanele au aer condiționat și băi cu duș. De asemenea, în complexul creat temporar este și un vagon restaurant, unde ucrainenii primesc gratuit trei mese pe zi de la organizația World Central Kitchen.

Citește și: Gabriela Cristea și Tavi Clonda au propria piscină cu apă sărată. Cât i-a costat proiectul

Povestea lui David Popovici, primul dublu campion mondial al natației românești

Soția lui Jorge, siluetă impecabilă în bikini la aproape 50 de ani

Ce este Sindromul Extrapiramidal, boala cu care s-a luptat regretatul actor Valentin Uritescu timp de 48 de ani

Vagoanele de tren poartă numele unor personalități

Vagoanele au primit numele unor persoane cunoscute, cum ar fi antrenorul Andri Șevcenko, un fost mare fotbalist, membrii formației Kalush Orchestra, câștigătorii Eurovision 2022, actrița Angelina Jolie, cântărețul ucrainean Sviatoslav Vakarciuk și Bono, liderul formației U2.

Datorită cooperării companiilor de stat, autorităților locale și companiilor, am creat un complex de locuințe temporare confortabil. Pot spune că toate cerințele pentru un trai confortabil temporar sunt îndeplinite, a declarat șeful căilor ferate ucrainene, Olexandr Kamîșin, potrivit Libertatea.

Oamenii care locuiesc acolo au la dispoziție atât biciclete, cât și o bibliotecă. De asemenea, aceștia se pot bucura de internet rapid, zonă de grătar cu foișoare și terenuri de sport. Pentru copiii au fost create locuri de joacă.

Sursă foto: Twitter

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter