Cum va fi vremea de Paște. Ce temperaturi ne așteaptă în noaptea de Înviere

De Raluca Vițu, pe Ultimul update Vineri, 14 aprilie 2023, 12:01

Meteorologii anunță că vom avea un Paște cu vreme capricioasă.

Elena Mateescu, directorul Administrației Naționale de Meteorologie a anunțat că noapte de Înviere va fi rece, cu două până la 10 grade și ne putem aștepta și la fenomene de instabilitate.

„Într-adevăr, în noaptea de sâmbătă spre duminică, temperaturile minime la scara întregii țări se vor încadra între două până la 10 grade, iar în Capitală o minimă de 7-9 grade.

Citeşte şi: Ce punem pe masa de Paşte. Cele mai rapide rețete de aperitive, foietaje, ciorbă, friptură și desert

Sâmbătă vorbim de maxime între 14 până la 20 grade, iar duminică păstrăm același ecart 15-20 grade posibil ușor mai mici în zona litoralului, spre 16-17 grade până duminică.

Vineri vorbim de o vreme în încălzire.

Dacă joi au fost temperaturi maxime între 13 până la 21 grade cu 19 grade, în Capitală, vineri deja 14, până la 24 grade posibil într-adevăr, în Capitală o maximă termică de 22- 24 de grade.

Însă această încălzire pentru următoarele două zile vine și la pachet cu fenomene de instabilitate.

Vorbim posibil de averse pe fondul încălzirii însoțite de descărcări electrice în partea de sud a țării, cu cantități de apă care pot depăși 25-30l/m² și intensificări ale vântului în special la munte, la altitudini mari”, a relatat directorul ANM, în emisiunea Decisiv de la Antena 3 CNN.

Citește și: De ce se mănâncă ouă de Paște

Vremea se încălzește începând cu 22 aprilie, mai spun specialiștii. Până atunci, temperaturile maxime nu vor depăși 18 grade Celsius.

„Pentru săptămâna viitoare, vremea va fi mai rece în vest, centru și nord. Vor fi averse, descărcări electrice și posibil căderi de grindină în majoritatea zonelor din țară, iar în sud-est și în nord-est cantitățile de precipitații vor fi mai însemnate. Pe crestele montane vor mai fi posibile lapovițe și ninsori. 

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 10 şi 18 grade, cu cele mai ridicate temperaturi prin sudul și sud-vestul țării. Valorile termice vor fi în creștere din data de 22 aprilie, urmând să depășească 20 de grade Celsius”, a explicat Oscar Stanciu pentru Observator.

Foto – Pixabay

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter