Cum este văzută moartea Regelui Mihai în presa internațională

Ultimul update Marți, 05 decembrie 2017, 15:25
Moartea Regelui Mihai, ultimul rege al României, a cutremurat o țară întreagă și a trezit reacții de tristețe și dincolo de hotarele sale. Presa internațională a intrat in breaking news astăzi anunțând tragica veste a decesului fostului suveran Mihai I al României

.

Agenția de presă Reuters titrează că Regele Mihai nu a mai fost văzut în public încapând cu anul 2016, ca urmare a problemelor de sănătate de care suferea.

New York Times transmite vestea într-o manieră emoționantă, punctând: Casa Regală a României anunță moartea Regelui Mihai pe care-l numesc „unul dintre puținii lideri supraviețuitori din perioada celui de-al Doilea Război Mondial”.

BBC scrie că Regele Mihai a murit în urma unei lupre cu cancerul, lucru cunoscut deja în presa din România.

Până la această oră, Casa Regală a Marii Britanii nu a făcut public niciun comunicat oficial despre decesul Regelui Mihai, cu toate că între Regina Elisabeta a II-a și fostul monarh al României există o legătură de rudenie, mai exact sunt verișori de gradul al III-lea.

Citește și – Tragic. Care a fost cea mai mare durere și neputință a Regelui Mihai. Declarația emoționantă a Principesei Margareta

Citește și – A murit Regele Mihai. Reacția lui Traian Băsescu: “Am rămas trei”

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter