Cum este văzut Vladimir Putin de poporul rus

De Unica.ro, pe

De la începutul războiului din Ucraina, din data de 24 februarie 2022, în Rusia au avut loc mai multe proteste prin care li s-a cerut armatei și liderului rus, Vladimir Putin, să renunțe la bombardarea țării vecine. Sunt mulți cetățeni ruși care consideră acest război este inutil și mulți au avut curajul să iasă în stradă și să-și spună punctul de vedere cu privire la acest subiect delicat.

Un sportiv ucrainean care a stat de vorbă cu câțiva cetățeni ruși a aflat care este părerea populației ruse despre decizia lui Putin de a ataca Ucraina.

Andriy Yarmolenko, fotbalist în echipa britanică West Ham și căpitan al naționalei Ucrainei, spune că rușii i-au transmis că nu acceptă propaganda kremlinului despre războiul lui Putin. Mai mult, unii ruși îl consideră “nebun” pe liderul de la Kremlin, iar multora le este rușine de propria naționalitate.

Citeşte şi: Câțiva refugiați ucraineni au făcut curat pe o plajă din Mamaia. Reacția românilor când au văzut grămezile de gunoaie adunate

Cred că oamenilor le este rușine că au cetățenie rusă și acesta este un lucru bun. Ar trebui să le fie rușine pentru această situație, pentru faptul că sunt tăcuți, să le fie rușine că nu pot influența acțiunile ‘superpreședintelui’ lor.

Rușii care au copii la școala la care învață copiii mei au venit la mine și mi-au spus: ‘Este un coșmar ce se întâmplă, președintele nostru a înnebunit’. Cred că au fost sinceri. S-au oferit să ajute persoanele care au nevoie – a spus Yarmolenko, potrivit Sport.ua.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter