Cum a descoperit o femeie că are cancer în timp ce încerca să mănânce o pizza. „A fost salvarea mea!”

De Raluca Vițu, pe

O femeie, mamă a doi copii, diagnosticată cu cancer pulmonar spune că nu și-ar fi descoperit boala dacă nu ar fi cumpărat o pizza dintr-un supermarket pentru a o pregăti la cină.

Janette Schofield, din Oldham, Greater Manchester, nu a avut nicio idee despre boala ei, până în clipa când a suferit un accident ciudat în timp ce gătea o pizza cu carne.

Janette a căzut și și-a fracturat coloana

Femeia a rămas cu dureri „îngrozitoare” după ce a căzut accidental verificând dacă pizza s-a gătit. Ea și-a fracturat coloana din cauza căzăturii. La spital, Janette, în vârstă de 45 de ani, a descoperit că avea o umflătură anormală în zona plămânului stâng, ce măsura 4 cm.

A făcut-o nevoie de o intervenție chirurgicală de urgență și patru serii de chimioterapie pentru a scăpa de cancer.

„Într-un fel, această gustare a fost responsabilă pentru salvarea mea”, a spus doamna Schofield pentru MailOnline.

Într-o seară, având nevoie de o cină rapidă, a cumpărat o pizza cu carne de la un supermarket, în valoare de 4,75 lire sterline. Ajunsă acasă, a băgat pizza în cuptor, iar după câteva minute s-a dus să o verifice. Când a deschis ușa cuptorului, s-a dezechilibrat și a căzut pe podea, pe spate.

„M-am simțit puțin șocată când mi-am dat seama că nu mă pot ridica și, rapid, a început să se instaleze panica. Cu cât stăteam mai mult pe podea, cu atât simțeam că-mi amorțesc picioarele din ce înc e mai tare. A fost terifiant”.

Femeia l-a chemat pe fiul ei, Adam, de 23 de ani, care a cerut, apoi, ajutorul unui vecin. După ce au chemat o ambulanță, au femeia a ajuns la Royal Oldham Hospital.

Citeşte şi: Povestea impresionantă de iubire dintre Marin Moraru și soția sa, Lucia: „Eram nişte proşti frumoşi. Am fost căsătoriţi 52 de ani”

La sosirea ambulanței, medicii au descoperit că doamna Schofield suferise o mică fractură a coloanei vertebrale. Deși era dureroasă, ea putea să meargă.

Femeia avea „ceva anormal” la plămânul stâng

Dar medicii au detectat și ceva anormal la plămânul ei stâng. Radiografiile plămânilor ei au fost trimise la Oldham Chest Clinic pentru a evalua dacă are nevoie de o trimitere să verifice dacă există suspiciuni de cancer.

După externare, a doua zi, femeia a putut să se deplaseze fără cârje.

Apoi a fost chemată din nou la spital pentru investigații suplimentare, iar în cele din urmă a fost supusă unei operații de urgență pentru a îndepărta tumoarea din plămân.

Citeşte şi: Bucuria și trauma de a fi mamă surogat pentru celebrități. Povestea unei femei ce a adus pe lume un copil de vedetă

„Mi s-au oferit trei opțiuni; radioterapie, unde riscam să-mi pierd jumătate din plămân, o biopsie înghețată, în care mi-ar îndepărtat doar o secțiune a tumorii și 15 la sută din plămân sau îndepărtarea unei părți din plămân. Am ales a treia opțiune, deoarece așa puteam să elimin și cei trei ganglioni limfatici adiacenți”. – a spus femeia.

“Tot ce-mi amintesc este că m-am trezit la reanimare. Dar eram recunoscătoare că am scăpat de tumoare.”

În ciuda intervenției chirurgicale, la șase săptămâni după operație, Schofield încă mai prezenta urme ale bolii.

Așa că a început chimioterapia.

 „Știam că acest lucru va fi neplăcut pentru corpul meu și la câteva zile după prima mea ședință, am ajuns din nou la spital pentru că mă simțeam foarte rău. Dar am continuat cu chimioterapia, chiar dacă îmi făcea rău”.

„Nimic nu s-ar fi întâmplat dacă nu exista acea pizza”

Câteva luni mai târziu, medicii i-au spus că boala a intrat în remisie.

În prezent, ea merge la medic, pentru verificări, la fiecare trei luni și va face acest lucru și în următorii cinci ani.

 „Încă mă lupt cu sănătatea mea, dar corpul meu a trecut printr-o mulțime de tratamente pentru a scăpa de cancer. Mă bucur că am alunecat și m-am rănit – acesta este singurul motiv pentru care încă mai spun și astăzi cu tărie că nimic nu s-ar fi întâmplat dacă nu exista acea pizza”.

Foto – Facebook

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter