Cine este preotul care a fost filmat în timp ce scotea banii cu un umeraș din cutia milei. VIDEO

De Oana Savin, pe

Un preot din București a fost surprins cum, timp de câțiva ani, a furat banii din cutia milei cu ajutorul unui umeraș.  Mai mult, acesta modifica chitanțele pentru a rămâne cu bani în buzunar.

Parohul Viorel Olaru de la biserica Sf. Proroc Daniel din Berceni, parohie situată în sectorul 4 din București, a profitat de bunăvoința enoriașilor și a sustras banii lăsați de aceștia în cutia milei. Astfel, preotul a reușit, în decursul a câțiva ani, să bage în buzunar suma de 27.500 lei.

Cine este Viorel Olaru, preotul care a furat bani din cutia milei cu un umeraș

Biserica din sectorul 4 al Capitalei a fost ridicată de preotul Benone Popoiag după ce fiul său, care era teolog, a murit într-un accident. În anul 2018 i s-a alăturat la slujire ginerele său, preotul Viorel Olaru. Acesta din urmă este cel care a găsit un mod ingenios de a goli cutiile de bani, fără ca cineva să își dea seama de faptele sale.

Cine este preotul care a fost filmat în timp ce scotea banii cu un umeraș din cutia milei. VIDEO
Preotul Benone Popiag (stanga) și preotul Viorel Olaru (dreapta) Sursa foto: Ziarul Lumina

În cutia milei se strâng banii pentru persoanele sărace, însă preotul Olaru a reușit să scadă substanțial sumele care erau menite să ajute nevoiașii.

Potrivit Libertatea, care citează surse de la parohia din Berceni, preotul Viorel Olaru scotea banii din cele trei cutii ale milei aflate în biserică, seara, atunci când nu avea cum să fie prins.

În imaginile primite de Libertatea se vede cum parohul ia pe rând cutiile pe care le golește cu ajutorul unui umeraș de sârmă.

Încă din anul 2017, angajații bisericii au observat că sumele scoase din cutia milei sunt mici, astfel că au decis să se uite pe camerele de supraveghere montate în lăcașul de cult.

Preotul tăia două chitanțe cu sume diferite

Așa au descoperit cum preotul Viorel Olaru își însușește banii din cutiile milei.

Doar că bărbatul nu s-a mulțumit doar cu acești bani, ci a inventat un sistem prin care să păcălească enoriașii. Mai exact, acesta tăia chitanțe, însă reușea să păstreze și sume de 300-400 lei. Cum făcea asta? Chitanțele pe care le scria erau duble – una cu o sumă mai mare era înaintată credincioșilor, iar cealaltă chitanță, cu suma adevărată era păstrată pentru contabilitate.

Așadar, pe chitanța dată enorișilor era trecută o sumă de 350 sau 450 lei, în timp ce pe chitanța păstrată pentru contabilitate apărea suma de 50 lei.

După ce în ultimii ani s-au făcut mai multe plângeri în cazul preotului Viorel Olaru, la Biserica Sf Proroc Daniel din Berceni a venit un audit bisericesc.

La începutul acestui an, lui Viorel Olaru i s-a imputat suma de 27.500 lei. A plătit o parte din ea, 16.040 lei, urmând ca restul de 11.460 lei să îi plătească în rate de câte 200 lei pe lună.

Sursă foto: Libertatea

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter