Criminal în serie care și-a făcut diverse operații estetice pentru a nu fi recunoscut, prins după 17 ani

De Raluca Vițu, pe Ultimul update Miercuri, 15 martie 2023, 10:18

Criminalul în serie care s-a folosit de mai multe identități false și a apelat la diverse operații estetice pentru a nu fi recunoscut a fost prins după 17 ani.

Igor Kuzmenko este cunoscut și sub numele de Vladimir Kishko, Viktor Kuzmenko și Roman Marchuk. Acesta s-a folosit de mai multe pașapoarte false pentru a păcăli autoritățile. El și-a ars amprentele cu acid, justificând că a suferit un accident la locul de muncă, relatează Daily Star.

A comis crime și infracțiuni timp de aproape două decenii

Kuzmenko este acuzat de crime multiple, fiind afiliat clanului notoriu „Les”, despre care se crede că este responsabilă pentru uciderea a 50 de persoane într-o perioadă de 10 ani.

Vezi în GALERIA FOTO mai multe imagini cu criminalul

Se presupune că prima victimă a bandei a fost Boris Terpugov, președintele băncii Rodnik. Acesta a fost găsit împușcat lângă sediul guvernului rus în 1999.

Citeşte şi: S-a mutat din Franța în America ca să aibă un copil cu un bărbat condamnat la moarte pentru crimă

Kuzmenko a fost reținut pentru prima dată în urmă cu 17 ani la Rostov-pe-Don, pentru un atac cu toporul. Dar a fugit de la tribunal, iar mai apoi a fost dat dispărut.

Se presupune că și-a continuat apoi tirada violentă timp de aproape două decenii și este acuzat că l-a lovit cu o rangă pe omul de afaceri din Soci, Alexander Raznikov.

Criminalul și-a făcut diverse operații estetice și și-a distrus amprentele

Mulți dintre colegii gangsteri ai lui Kuzmenko au fost de mult arestați și închiși. Unul dintre ei a fost extrădat din Spania și a primit o pedeapsă de 23 de ani.

Kuzmenko a petrecut timp în mai multe țări diferite, inclusiv în Ucraina, dar a fost prins în timpul unei călătorii la Rostov, din sudul Rusiei.

Citeşte şi: Povestea băiatului de 11 ani condamnat la 9 ani de închisoare pentru o crimă pe care nu a comis-o

„Kuzmenko a suferit o intervenție chirurgicală plastică, schimbându-și radical aspectul. În același timp, și-a distrus amprentele de pe degete” – a declarat Iulia Ivanova, asistent principal al șefului Comitetului de anchetă din Moscova.

Citeşte şi: Un bărbat a stat 30 de ani la închisoare pentru o crimă pe care nu a comis-o. Fiica sa: „Tata nu a văzut în viața lui un telefon mobil”

Odată prins, presa locală rusă a raportat că „s-a comportat ca un spion profesionist din filme”.

Kuzmenko este judecat alături de alți doi bărbați care fac parte și ei din bandă.

El este acuzat de crimă, tentativă de omor, tâlhărie și trafic de arme. Dacă va fi găsit vinovat, Kuzmenko riscă închisoarea pe viață.

Foto – Profimedia

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter