Centrala nucleară de la Cernobîl ar avea din nou energie electrică

De Unica.ro, pe

Ministerul rus al Energiei a declarat joi, 10 martie, că specialiştii din Belarus au restabilit alimentarea cu energie electrică a centralei nucleare de la Cernobîl, din Ucraina, iar oamenii sunt feriți de radiații.

Centrala nucleară de la Cernobîl a rămas fără energie electrică miercuri, 9 martie, în jurul orei 11:00. Oficialii din Ucraina au vorbit atunci despre riscuri majore de scurgeri radioactive în cazul în care centrala nu va fi reconectată la curent electric.

Citește și: Ce i s-a întâmplat unui român care a adăpostit un grup de 11 ucraineni

Un bărbat din Tecuci a cumpărat 1.000 de litri de motorină într-un container de plastic care s-a răsturnat pe șosea

Bianca Drăgușanu, dezamăgită de unele dintre cadourile primite de ziua ei de naștere

Cum a aflat un ucrainean că familia lui a fost ucisă de soldații ruși

Generatoarele diesel de rezervă au o capacitate de 48 de ore pentru a alimenta CNE Cernobîl. După aceea, sistemele de răcire ale instalației de depozitare a combustibilului nuclear uzat se vor opri, făcând scurgerile de radiații iminente, a transmis ministrul de Externe al Ucrainei în urmă cu două zile.

Forțele armate ruse au preluat controlul asupra zonei de excludere și a uzinei de la Cernobîl la sfârșitul lunii februarie, la câteva zile după invadarea Ucrainei. Și personalul ucrainean care se afla în tură în acel moment pentru a asigura funcționarea instalației ar fi fost reținut.

Sursă foto: Profimedia

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter