Cehia impune din nou restricții din cauza pandemiei de COVID-19

De Unica.ro, pe Ultimul update Vineri, 18 septembrie 2020, 10:19
După ce Israelul a anunțat că intră în carantină pentru a doua oară de la începerea pandemiei de COVID-19, Cehia impune din nou restricții pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus. 

Autoritățile din Cehia vor lua din nou măsuri restrictive după ce s-a înregistrat record de 2.139 de persoane infectate cu virusul SARS-CoV-2. Pentru că în ultima perioadă majoritatea celor care au contractat noul coronavirus au vârste cuprinse între 20 și 29 de ani, Guvernul ceh a hotărât să închidă restaurantele, barurile, cluburile și cafenele între miezul nopții și ora 6.00 dimineața, începând cu ziua de sâmbătă, 19 septembrie 2020.

Citește online gratuit numărul de septembrie al revistei Unica

De asemenea, accesul în spațiile interioare va fi limitat la 10 persoane care stau în picioare. Dacă sunt mai multe trebuie să aibă un bilet pentru un loc anume. Toată lumea care se află în mișcare sau stă în picioare va trebui să poarte mască, potrivit Libertatea.ro.

Totodată, de vineri, copiii vor fi obligați să poarte măști atunci când se află la școală.

Citește și: Israelul intră în carantină pentru a doua oară. Ce măsuri se vor impune

„Este clar că, dacă nu adoptăm măsuri mai restrictive şi dacă nu le respectăm pe cele actuale, situaţia va fi gravă. Trebuie să recunoaştem: nu trăim într-o situaţie normală. Nu trăim vremuri normale şi toţi trebuie să ne comportăm în consecinţă”, a declarat ministrul Sănătății, Adam Vojtech.

După Cehia, și Austria se numără printre țările care au anunțat că vor adopta din nou restricții pentru a nu ajunge iar la izolare socială.

Sursă foto: Shutterstock.com

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter