Starea de alertă a fost prelungită. Ce restricție a fost ridicată

De Unica.ro, pe

Starea de alertă va fi prelungită cu 30 de zile, începând cu data de 7 februarie. CNSU a propus ridicarea unei restricții ce vizează persoanele nevaccinate.

Starea de alertă în România va fi prelungită, iar majoritatea restricțiilor pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV-2 rămân în vigoare. Purtarea măștilor de protecție doar tip medical sau FFP2, în toate spațiile publice închise și deschise, rămâne obligatorie.

Starea de alertă a fost prelungită. Principalele restricții rămân neschimbate

CNSU a propus, de asemenea, menținerea restricțiilor în ceea ce privește evenimentele sportive, spectacolele de teatru, concertele, cursurile. Acestea vor fi posibile într-un anumit interval orar, cu un număr limitat de participanți, în funcție de rata de incidență, și doar dacă persoanele sunt vaccinate împotriva COVID-19, au trecut prin boală în ultimele 180 de zile sau cele care pot prezenta un test PCR sau antigen rapid negativ.

Și accesul în restaurante și cafenele, în interiorul clădirilor și la terase, rămâne limitat la 30% sau 50% din capacitatea maximă, în funcție de rata de incidență. Intervalul orar în care acestea sunt deschise va fi în continuare 5,00-22,00.

De asemenea, CNSU propune menținerea interzicerii activității în baruri, cluburi și discoteci.

Citește și: Cum s-a schimbat relația dintre Nicole Cherry și Florin Popa după ce au devenit părinți

Anamaria Prodan, secretul unei siluete perfecte la aproape 50 de ani

Actorul Shia LeBeouf va deveni tată pentru prima oară

Cristian Boureanu are o nouă iubită. Actrița este cu 24 de ani mai tânără decât el

Ce restricție a fost ridicată

Chiar dacă accesul în centrele și parcurile comerciale este permis numai persoanelor cu certificat verde, CNSU a propus ca în magazinele alimentare din mall-uri să fie permis și accesul persoanelor nevaccinate. Condiția este ca aceștia să meargă pe culoare separate.

Se propune ca prin excepție de la prevederile pct. 36, accesul la operatorii economici care au ca obiect principal de activitate comercializarea produselor alimentare situați în centrele și parcurile comerciale să fie permis tuturor persoanelor dacă sunt stabilite culoare dedicate și controlate de intrare, deplasare și ieșire în/din acestea, este asigurată o suprafață de minimum 4 mp din suprafața destinată vânzării, pentru fiecare persoană și este limitat numărul coșurilor de cumpărături la numărul maxim de persoane ce poate avea acces, se arată în Hotărârea CNSU.

Sursă foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter