Ce diagnostic crunt a primit o femeie care și-a ignorat durerile de cap apărute „din senin”

De Raluca Vițu, pe

O femeie care și-a ignorat durerile de cap constante, timp de cinci ani, a fost șocată să afle că acestea erau cauzate de o tumoră cerebrală rară și incurabilă.

Jade McMaster, în vârstă de 32 de ani, suferea dureri de cap care „apăreau din senin” și puteau fi tratate cu paracetamol. McMaster a vorbit despre cazul ei pentru a-i avertiza și alții să nu ignore durerile care se întind pe perioade lungi de timp și să nu amâne vizita la medic.

Citeşte şi: Povestea unei femei cu simptome de răceală care a primit un diagnostic crunt. „Credeam că are nasul înfundat, iar acum nu știu câte zile va mai trăi”

Într-o zi, a ajuns de urgență la spital după ce a leșinat în timp ce se afla la o benzinărie.

La spital, medicul i-a descoperit o tumoră rară pe creier, mare de 4 cm, situată pe lobul temporal stâng. Doctorii au diagnosticat-o ca oligodendrogliom de gradul 2. De asemenea, medicii au constatat că suferă și de epilepsie secundară.

Femeia a fost trimisă direct în sala de operație pentru a-i fi eliminat cât mai mult posibil din țesutul canceros, iar intervenția a durat 10 ore.

„Am fost trează în timpul operației!”

“Nu-mi amintesc nimic. M-am trezit cu dureri, învinețită și confuză în spital, înconjurată de cei dragi. Cumva, mi-au folosit telefonul pentru a suna contactele de urgență, care erau părinții mei, Jackie și Robert, iar ei au venit de urgență la spital” – a spus ea, după ce a fost operată, potrivit Daily Mail.

Citeşte şi: O tânără a murit la câteva săptămâni după ce a acuzat simptome de răceală. De ce suferea, de fapt, femeia

„Am fost trează în timpul operației, astfel încât medicii să poată urmări cât țesut îndepărtează pentru a nu-mi afecta vorbirea.”

După operație, Jade McMaster a urmat mai multe sesiuni de radioterapie și chimioterapie, dar câteva luni mai târziu, boala a recidivat. Tumora este, de data aceasta, la un „nivel gestionabil” și urmează un tratament medicamentos pentru epilepsie.

“Parcă nu se mai termină. Știam că va recidiva… Este foarte frustrant. Eram epuizată și mi-am pierdut părul, dar mă așteptam la asta” – a mai spus Jade.

După 33 de ședințe de radioterapie și 12 ședințe de chimioterapie, ea a terminat ultima etapă a tratamentului. Jade McMaster luptă și acum cu afecțiunile sale și refuză să se dea bătută. Ea este constant monitorizată de medici pentru a se observa evoluția tumorii.

Citeşte şi: A crezut că are o crampă musculară, dar medicii i-au descoperit un chist ovarian de 14 cm. „Durerea devenise insuportabilă!”

„Prefer să mă lupt cu asta și să mă bucur de cei dragi din viața mea în loc să mă întristez și să-mi pară rău pentru mine. Dacă ești pozitiv, totul funcționează bine. Întotdeauna e lumină la capătul tunelului.”

McMaster îndeamnă acum pe oricine are chiar și cele mai mici simptome sau dureri de cap neclare, apărute din senin, să solicite ajutor profesional.

Ea a spus: „Nu ar fi trebuit să ajungă în acest punct. În situația în care criza ar fi avut loc cu cinci minute mai devreme, în timp ce eram la volanul mașinii, acum nu aș fi fost aici să vă spun această poveste. Dacă aveți dureri de cap prea des, mergeți la medic. Fiți perseverenți și luptați pentru viața ta”.

Foto – Facebook

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter