Bunici surogat. Povestea femeilor care au născut copiii propriilor fii: ”Ne simțim binecuvântate”

De Unica.ro, pe Ultimul update Luni, 07 noiembrie 2022, 17:53

Viețile a două bunici s-au schimbat radical atunci când au devenit surogat pentru copii propriilor lor fii.

Atunci când îmbătrânești este pregătit să îți ajuți copiii și să ai grijă de nepoți. Să vină în vacanțe, să îi îngrijești când sunt bolnavi, să fii, practic, părinte pentru a doua oară. Doar că, în cazul a două femei, de 56 și 61 ani, rolul de bunic și părinte a coincis. Pentru că fiii lor nu puteau avea familia la care visaseră din cauza infetilității, acestea au făcut un lucru la care nimeni nu visa: și-au purtat în pântece nepoții.

Cecile Eledge a fost cea care a devenit prima surogat pentru copilul fiului ei. Femeia în vârstă de 61 de ani nu credea că trupul ei mai poate duce o sarcină, însă medicul i-a dat mari speranțe.

Bunici surogat. Cazul lui Cecile Eledge

Cecile nu și-a imaginat vreodată că poate ajunge să fie o mamă-bunică. Însă în momentul în care fiul ei și soțul acestuia și-au dorit cu disperare să își întemeieze o familie, aceasta a fost nerăbdătoare să îi ajute.

„Imediat am avut acest instinct de a-i ajuta în orice mod posibil”, a declarat femeia care a explicat că prima dată când s-a oferit să fie surogat, o spusese mai mult în glumă.

Bunici surogat. Povestea femeilor care au născut copiii propriilor fii: ”Ne simțim binecuvântate”

Matthew Eledge (32 ani) și Elliot Dougherty (29 ani) s-a căsătorit în anul 2015 și și-au dorit întotdeuna să aibă un copil. Cei doi au încercat fertilizarea in vitro, cu ajutorul surorii lui Elliot, care le-a donat o parte din ovulele ei. De asemenea, au folosit sperma lui Matthew, iar cea care s-a oferit să fie mamă surogat a fost chiar Cecile.

„Mi s-a părut interesant să mă gândesc: Wow! Ce poveste originală ar fi. Ce persoană mai bună să îmi poarte copilul decât propria bunică? Dar au existat frici și ezitări. Mama mea este o persoană uimitoare pe care mereu am privit-o cu admirație. Astfel că mi-a fost teamă să nu o pun în pericol”, a afirmat Matthew Eledge, pentru People.

Femeia, care a primit acordul medicului ginecolog, și-a adus pe lume nepoata pe 25 martie 2019. Micuța a fost numită Uma Louise Dougherty-Eledge.

Bunici surogat. Povestea femeilor care au născut copiii propriilor fii: ”Ne simțim binecuvântate”

Povestea lui Nancy Hauck, femeia însărcinată la 56 de ani cu copilul propriului fiu

La trei ani distanță de la nașterea micuței Uma Louise, o altă bunică a decis să își ajute fiul și să îi poarte copilul.

Nancy Hauck, în vârstă de 56 de ani, a decis că îi va ajuta pe fiul ei și soția acestuia să devină părinți, după ce au rămas fără opțiuni.

Jeff și Cambria Hauck și-au dorit întotdeauna o familie mare. După ce s-au cununat în decembrie 2012, au descoperit că ea are probleme de infertilitate. Astfel că le-a fost destul de dificil să își întemeieze familia mult dorită. După patru ani de tratamente pentru infertilitate, cei doi au decis să apeleze la fertilizarea in vitro. Așa au apărut pe lume gemenele Vera și Ayva, acum în vârstă de 4 ani.

Jeff și Cambria au decis că mai vor un copil, astfel că, tot cu ajutorul fertilizării in vitro, au mai adus pe lume doi băieți, gemeni, Diesel și Luca. Micuții au acum 13 luni.

Bunici surogat. Povestea femeilor care au născut copiii propriilor fii: ”Ne simțim binecuvântate”

La doar două ore de la ultima naștere, Cambria a început să se simtă rău. Medicii au descoperit că are hemoragie și au fost nevoiți să îi facă o histerectomie.

Deși nu mai putea susține nicio sarcină, femeia nu voia să renunțe la ultimii embrioni pe care îi mai aveau.

Astfel că mama lui Jeff, Nancy, le-a venit în ajutor. După mai multe discuții, cuplul a acceptat ca aceasta să le poarte copilul.

„Ne simțim binecuvântați”

Pe 17 februarie a avut loc transferul de embrioni, iar după doar șase zile Nancy a aflat că este însărcinată. Nouă luni mai târziu a venit pe lume micuța Hannah. Cum i-au ales numele? Ei bine, Jeff a povestit, pentru People, că mama lui s-a trezit în miezul nopții, la scurt timp după ce a aflat că este însărcinată, și a auzit o voce de copil care spunea: „Numele meu este Hannah”.

Bunici surogat. Povestea femeilor care au născut copiii propriilor fii: ”Ne simțim binecuvântate”

„Totul a decurs perfect și ne simțim binecuvântați să o avem în familia noastră”, a afirmat bunica surogat.

Deși se bucură că a putut să își ajute fiul, Nancy Hauck spune că simte puțină tristețe că trebuie să se despartă de nepoata sa și că nu o poate lua acasă cu ea.

Sursă foto: Profimedia

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter