BREAKING NEWS. Klaus Iohannis: „România nu va fi atrasă în conflictul militar din Ucraina, subliniez foarte clar”

De Unica.ro, pe

Președintele României, Klaus Iohannis, a declarat, în cursul zilei de joi, că România nu se va implica în conflictul militar din Ucraina și că niciun român nu trebuie să se teamă pentru siguranța sa.

Klaus Iohannis a mai spus că România condamnă ferm această agresiune și este în permanentă legătură cu aliații și partenerii din NATO, din Uniunea Europeană și Statele Unite ale Americii pentru soluții și pentru a oferi asistență umanitară, dacă situația o va cere. „Rusia a ales forța tancurilor în detrimentul vieții oamenilor”, a spus Iohannis, subliind că Rusia este agresorul, conform Libertatea.ro

Principalele declarații ale lui Klaus Iohannis, după ședința CSAT

  • Federația Rusă a ales calea reprobabilă și complet ilegală a violenței armate masive împotriva unui stat independent și suveran.
  • Federația Rusă a ales forța tancurilor în detrimentul vieților cetățenilor. Rusia este agresorul, nu victima, cum încearcă să acrediteze Kremlinul.
  • România condamnă ferm agresiunea complet nejustificată și neprovocată armatei ruse împotriva Ucrainei, care pune în pericol nenumărate vieți omenești.
  • Dragi români, știu că sunteți îngrijorați de conflict. Dar vă asigur: niciun român nu trebuie să se teamă pentru siguranța sa și a familiei sale. România beneficiază de cele mai ample garanții de securitate posibile: intrarea în NATO și UE, parteneriatul strategic cu SUA reprezintă o umbrelă extrem de solidă.
  • Forța noastră e asta – suntem uniți, neclintiți, în fața unui agresor care amenință pacea întregii planete.
Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter