Avertizare OMS: Europa se va confrunta cu „o iarnă grea” din cauza numărului mare de cazuri COVID-19

De Unica.ro, pe

Europa a devenit „epicentrul” pandemiei de COVID-19 și se va confrunta cu „o iarnă grea” din cauza numărului mare de infectări, a atras atenția Hans Kluge, directorul regional pentru Europa al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS).

Regiunea europeană a OMS – care include 53 de ţări din Europa şi Asia Centrală, printre care Rusia şi mai multe foste republici sovietice, a înregistrat săptămâna trecută aproape 2 milioane de cazuri noi de COVID-19, iar numărul total al deceselor este de aproape 1,5 milioane.

Regiunea noastră este epicentrul pandemiei, înregistrând o creştere a transmiterii, a spitalizărilor şi a deceselo, a transmis Hans Kluge, directorul regional pentru Europa al OMS, potrivit Agerpres.

Citește și: Un tânăr confirmat cu COVID-19, prins în tramvai fără mască

Țara în care pacienții cu COVID-19 nevaccinați trebuie să își plătească singuri spitalizarea

Un actor a fost concediat pentru s-a declarat împotriva vaccinării anti-COVID-19

Gina Matache, mama Deliei, a avut COVID-19. Cum se simte acum artista

Reprezentantul OMS, apel la vaccinarea împotriva COVID-19

Kluge a menționat că în acest condiții este necesară accelerarea campaniei de vaccinăre împotriva COVID-19, mai ales în rândul personalului sanitar. Acesta a mai precizat că în şapte ţări din regiune mai puţin de 20% dintre angajaţii din sectorul medical sunt vaccinaţi cu schemă completă.

Vaccinarea extinsă şi măsurile de prevenţie sunt singura cale pentru a uşura creşterea presiunii asupra spitalelor şi a sistemelor sanitare, a explicat directorul regional OMS.

Sursă foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter