Recomandare OMS: teste COVID-19 în școli, pentru evitarea învățământului online

De Unica.ro, pe
OMS crede că un al patrulea val al pandemiei va lovi, așa că recomandă școlilor să facă teste COVID-19 PCR sau antigen, pentru a evita întoarcere la învățământul online.

Recomandarea vine de la șeful biroului pe Europa a Organizației Mondiale a Sănătății, Hans Kluge, după cum arată AFP. „Lunile de vară oferă guvernelor o ocazie de aur pentru a implementa un ansamblu de măsuri care vor contribui la scăderea ratelor de infectare și la evitarea închiderii școlilor”, a explicat Kluge, citat de Libertatea.

Un comunicat de presă comun lansat de OMS Europa, UNESCO și UNICEF a subliniat că închiderea școlilor a avut un „efect nefast asupra educației și bunăstării sociale și mintale a copiilor și tinerilor noștri”.

Până acum, folosirea testelor de depistare a infecției cu COVID-19 era recomandată doar în cazul apariției unui focar dintr-o instituție de învățământ. OMS spune însă că aceste teste ar trebui să fie folosite de acum chiar și în absența simptomelor.

Citește și: Orașul din România în care varianta Delta a coronavirusului se transmite deja comunitar

Citește și: Beatrice Mahler: persoanele nevaccinate au un risc mai mare de spitalizare dacă se infectează cu tulpina Delta

Citește și: Masca ce poate detecta coronavirusul și alte virusuri

Citește și: Studiu: în cât timp revine simțul mirosului post-COVID-19

Hans Kluge a îndemnat de mai multe ori guvernele țărilor europene să lupte împotriva abandonului școlar asociat cu învățământul la distanță. „Nu putem să permitem pandemiei să îi priveze pe copiii noștri de educația și de dezvoltarea lor”, a afirmat el.

OMS, UNESCO și UNICEF au mai ținut să sublinieze că închiderea școlilor ar trebui să se întâmple doar dacă „există o explozie a numărului de cazuri sau când transmiterea comunitară nu poate fi controlată prin nici o altă măsură”.

În Europa, cazurile de COVID-19 au început din nou să crească, pe fondul răspândirii variantei Delta de coronavirus, o variantă cu mult mai contagioasă. „Va exista un nou val pandemic în regiunea europeană, cu excepția cazului în care vom rămâne disciplinați”, a spus Kluge.

Foto: 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter