Experții OMS: „Este foarte puțin probabil ca Omicron să fie ultima variantă”

De Unica.ro, pe

Experții OMS au atras atenția că speculațiile potrivit cărora varianta Omicron va pune capăt pandemiei de COVID-19 nu sunt tocmai adevărate. În plus, această tulpină nu ar trebui să fie considerată „uşoară”.

Lumea se confruntă cu un „tsunami” de cazuri de COVID-19, atrag atenția experții OMS. Săptămâna trecută au fost înregistrate 9,5 milioane de cazuri în întreaga lume, cel mai mare număr de la începutul pandemiei de COVID-19. Însă numărul real ar putea fi mult mai mare, dat fiind că în perioada sărbătorilor s-au testat mai puțini oameni, potrivit digi24.ro.

Citește și: Optimism în noul an despre evoluția pandemiei de COVID-19: „Ziua în care virusul va deveni endemic”

Cu ce simptome se confruntă persoanele infectate cu varianta Omicron

Restricții în valul 5 al pandemiei de COVID-19: Nu mai sunt permise măștile textile

Medicul Cristian Oancea: ”După acest val, SARS-CoV-2 o să devină ca o simplă viroză”

Experții OMS: Varianta Omicron nu trebuie considerată una „ușoară”

Varianta Omicron se transmite pe tot globul cu repeziciune și chiar dacă până acum au fost mai puține decese decât la tulpinile precedente, directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, avertizează că nu ar trebui să lăsăm garda jos.

Deşi infecţia cu Omicron pare într-adevăr mai puţin severă în comparaţie cu Delta, mai ales pentru persoanele vaccinate, acest lucru nu înseamnă că ea ar trebui clasificată drept uşoară. La fel ca variantele precedente, Omicron trimite oameni la spital şi omoară oameni, a spus directorul OMS.

Totodată, experții susțin că în ciuda speculațiilor potrivit cărora varianta Omicron ar fi ultima din această pandemie, „există multă energie în acest virus”.

Este foarte puțin probabil ca Omicron să fie ultima variantă despre care ne veți auzi discutând, a explicat un responsabil al OMS, Maria Van Kerkhove.

Sursă foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter