Avertisment OMS despre renunțarea la restricții: „E prematur ca orice țară să declare victorie”

De Unica.ro, pe

OMS atrage atenția că este prea devreme ca țările să considere pandemia de COVID-19 încheiată și să ridice restricțiile.

După ce Danemarca a anunțat că de la 1 februarie renunță la restricțiile pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV-2, OMS (Organizația Mondială a Sănătății) a transmis un avertisment.

Este prematur ca orice țară să se predea sau să declare victorie. Acest virus este periculos și continuă să evolueze în fața ochilor noștri, a declarat șeful OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, potrivit Libertatea.

Citește și: Ce se află acum în locul în care a murit Răzvan Ciobanu

Numerologie: Numere cu noroc, numere cu ghinion

Doi frați din Brăila au făcut copii împreună. Ei riscă 5 ani de închisoare pentru incest

Deea Maxer s-a reprofilat. Cum a ajuns să câștige până la 3000 de euro lunar

Șeful OMS:„ Mai multă transmitere înseamnă mai multe decese”

Suntem îngrijorați de faptul că în unele țări s-a instalat o idee conform căreia, din cauza vaccinurilor și din cauza transmisibilității ridicate și a severității mai scăzute a Omicron, prevenirea transmiterii nu mai este posibilă și nu mai este necesară. Nimic mai departe de adevăr. Mai multă transmitere înseamnă mai multe decese, a completat acesta.

Șeful OMS a mai amintit că „începem acum să vedem o creștere foarte îngrijorătoare a deceselor în majoritatea regiunilor lumii”, precum și faptul că au fost raportate în jur de 90 de milioane de cazuri de COVID-19 de când a apărut varianta Omicron, în urmă cu 10 săptămâni, mai multe decât pe tot parcursul anului 2020.

Acesta a îndemnat reprezentanții tuturor țările să își protejeze în continuare populația cu toate măsurile necesare, nu doar prin vaccinare.

Sursă foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter