Autoritățile din Suceava montează indicatoare rutiere în limba ucraineană pentru a ajuta refugiații

De Unica.ro, pe

Directia Regionala de Drumuri si Poduri Iași a anunțat că montează indicatoare rutiere în limba ucraineană pentru a veni în sprijinul refugiaților.

Pe drumurile naţionale din judeţul Suceava au fost montate indicatoare rutiere în limba ucraineană pentru a ajuta refugiații.

Citește și: Actorul Mihai Călin, gazdă pentru o familie din Ucraina

Bianca Drăgușanu, intervenție estetică neașteptată. Ce și-a făcut de data aceasta.”Frumusțea presupune sacrificii”

Ce au făcut refugiații din Ucraina cu mâncarea primită de la voluntarii din Gara de Nord

Ce glumă a făcut Volodimir Zelenski în timpul unei conferințe de presă. Momentul s-a viralizat instant

DRDP Iași, prin Secția Drumuri Naționale Suceava, vine în sprijinul refugiaților din țara vecină, prin montarea de indicatoare de orientare rutieră în limba ucraineană pe rețeaua de drumuri naționale din administrare, se arată în anunțul de pe Facebook al DRDP Iași.

De asemenea, refugiații ucraineni care traversează România spre țările vecine au la dispoziție o hartă interactivă a culoarelor de tranzit.

Concomitent, la nivel național, CNAIR pune la dispoziție o hartă interactivă a culoarelor de tranzit pentru refugiații ucraineni către statele vecine României (Ungaria, Serbia și Bulgaria), accesibilă prin cod QR sau prin următorul short link: https://bit.ly/37kkKPf, se mai arată în anunț.

Internauții au reacționat imediat la postarea făcută de DRDP Iași, iar mulți dintre ei au criticat decizia autorităților.

„Am serioase dubii în legatură cu legalitatea acestor indicatoare având în vedere că limba oficială a României e limba română, în zona nefiind o minoritate ucraineană care sa impună indicatoarele bilingve, existând numeroase sisteme moderne de orientare care să-i ajute…”, „Am colindat câteva țări și nu am găsit în lb română nici un semn, măcar vreun indicator!”, „Voi nu aveți semnalizate corespunzător intersecțiile și drumurile în limba română, dar puneți indicatoare în limba duşmanului”, sunt câteva dintre comentarii.

Sursă foto: Facebook

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter