Anunțul lui Klaus Iohannis. Teatrele, cinematografele și restaurantele se vor putea redeschide de la 1 septembrie

De Unica.ro, pe
Klaus Iohannis a anunțat că teatrele, cinematografele și restaurantele se vor putea redeschide de la 1 septembrie, dar în condiții speciale de siguranță. 

În cadrul unei conferințe de presă susținută la Palatul Cotroceni, Klaus Iohannis a anunțat că este posibil să se redeschidă redeschidă restaurantele în interior, precum și sălile de teatru și cinematografele, începând cu data de 1 septembrie. Președintele României a precizat că acest lucru va fi însă posibil doar în condiții speciale de siguranță.

Citește și: Studiu: O treime dintre persoanele cu COVID-19 au mințit că nu au simptome

„Sunt două domenii în care consider că e important să se reia activitatea atât cât se poate şi acolo unde se poate în condiţii de siguranţă. Primul sector, la care recunosc că ţin foarte mult, e zona culturală. Teatrele şi cinematografele se vor putea deschide, probabil, începând cu 1 septembrie. Sigur în condiţii speciale de siguranţă, vor trebuie lăsate locuri libere între spectatori, iar toată lumea să poarte mască. Dar cred că e important ca acolo unde condiţiile permit să se reia actul de cultură. Ce am fi fără cultură? Cred că este important” – a spus Klaus Iohannis.

Șeful statului a afirmat că un alt sector care a avut de suferit din cauza pandemiei de COVID-19 a fost HoReCa și consideră că restaurantele ar putea fi redeschise și în interior, în aceleași condiții stricte de siguranță.

Citește și: OMS, avertisment cu privire la reînceperea școlilor: Copiii pot lua COVID-19, iar unii pot muri!

„Vremea se răceşte, terasele se vor putea folosi încă o vreme, dar după un timp nu va mai putea fi posibil. Consider că după 1 septembrie, în anumite condiţii, restaurantele se pot deschide în interior ţinând cont de reguli de distanţare, de condiţii sanitare specifice şi de condiţiile specifice din localitatea respectivă. Cred că acest două sectoare sunt importante și după ce am învăţat cum să ne comportăm în pandemie putem face acest pas. Nu ne întoarcem la normalitate, funcţionarea se va face în condiţii speciale, cu reguli, cu norme speciale”, a explicat Iohannis.

Președintele a mai precizat că „specialiştii vor stabili probabil mâine un prag, o cifră care descrie riscul de infectare, iar unde va fi depăşit, în plan local se va restricţiona funcţionarea restaurantelor în interior.”

Sursă foto: Profimedia

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter