ANAF reia popririle pe conturile bancare

De Unica.ro, pe Ultimul update Miercuri, 03 iunie 2020, 17:30

Odată cu instituirea stării de urgenţă, ANAF a suspendat executarea silită prin poprire pentru creanţe bugetare, cu excepţia executărilor silite pentru creanţe stabilite prin hotărâri judecătoreşti în materie penală.

Popririle urmează să fie reluate după ridicarea restricţiilor, mai exact după ce termenul stabilit prin actele normative va fi expirat.

Această facilitate expira la 30 de zile de la ridicarea stării de urgenţă, respectiv  la finele zilei de 13 iunie 2020, dar termenul a fost prelungit vineri, prin OUG 90/2020, până la 25 iunie 2020. Asta înseamnă că abia din 26 iunie se reiau popririle şi se activează sistemul e-Popriri.

Citește ediția de iunie a revistei Unica. O găsești AICI

„Ulterior termenului de 30 de zile de la încetarea stării de urgență (răspunsul Fiscului a venit înainte de apariția OUG 90/2020 – n. red.), măsurile de executare silită prin poprire vor începe sau se vor continua conform dispozițiilor legale în vigoare, aplicându-se în mod corespunzător prevederile Ordinului Ministrului Finanțelor Publice 1.665/2020 (ordinul care reglementează sistemul e-Popriri – n. red.). Ținând cont de cele de mai sus, menționăm că implementarea sistemului informatic e-Popriri se va realiza după împlinirea termenului de 30 de zile de la încetarea stării de urgență (mai exact, din 26 iunie 2020, având în vedere amânarea stabilită prin ordonanță – n. red.)”, a transmis redacției noastre Serviciul comunicare, relații publice și mass media din cadrul Fiscului, citat de avocatnet.ro.

sursa foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter