Klaus Iohannis, despre carantina totală după alegerile parlamentare

Ultimul update Joi, 26 noiembrie 2020, 12:07
Dat fiind numărul mare de cazuri zilnice de COVID-19, multă lume se întreabă dacă după alegerile parlamentare din 6 decembrie, autoritățile vor institui carantină totală în România. Președintele Kluas Iohannis a dat răspunsul într-o conferință de presă. 

Șeful statului, Klaus Iohannis a asigurat românii că nu există intenția de lockdown în România după alegerile parlamentare ce vor avea loc în data de 6 decembrie. Acesta a arătat că în zonele unde a fost impusă carantina locală, numărul cazurilor noi a scăzut semnificativ după o săptămână.

Citește și: Măsura prin care ar putea fi evitată carantina în regiunile afectate de COVID-19

„Eu nu intenţionez să promovez instituirea unei carantine la nivel naţional, un aşa numit lockdown, după alegerile parlamentare din 6 decembrie. Repet aceste lucruri fiindcă sunt politicieni fără niciun fel de scrupule care încearcă să se profileze cu ştiri de tip senzaţional.

„Am analizat măsurile privind carantina zonală şi am solicitat o analiză INSP privind evoluţia epidemiei în oraşele şi municipiile carantine. Datele arată că începând cu 20 noiembrie se observă o tendinţă de scădere a numărului de infectări cu SARS-CoV-2. Acest lucru se reflectă în numărul de cazuri săptămânale, cât şi în media zilnică a numărului de cazuri şi a ratei de pozitivare a probelor.

Citește și: Klaus Iohannis: „Sunt decis să reconstruim tot sistemul sanitar din temelii”

Sunt date concrete care dovedesc că măsurile luate de autorităţi au fost corecte şi populaţia a respectat acest măsuri, ceea ce ne oferă o doză de optimism. Măsurile rămân în vigoare, orice relaxare prematură periclitează rezultatele obţinute”, a spus Klaus Iohannis, potrivit Digi24.

Sursă foto: Profimedia

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter