Volodimir Zelenski va vorbi în Parlamentul României

De Unica.ro, pe Ultimul update Miercuri, 30 martie 2022, 17:49

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, va vorbi săptămâna viitoare în Parlamentul României, anunță Florin Cîțu, președintele Senatului.

Volodimir Zelenski va vorbi în Parlamentul României

„Discuție importantă cu premierul Ucrainei, Denîs Șmîhal: președintele Volodimir Zelenski va susține un discurs în Parlamentul României. Ca președinte al Senatului României, voi aranja ca acest lucru să se întâmple săptămâna viitoare. Ucraina are pe deplin sprijinul meu. Îți mulțumesc, Denîs!”, a scris Florin Cîțu pe Twitter.

Klaus Iohannis a avut marți o convorbire telefonică cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski, în care a reafirmat sprijinul României față de fiecare cetățean care sosește în țara noastră.

Săptămâna trecută, președintele ucrainean a avut o intervenție prin legătură video în fața liderilor statelor UE reuniți la summit-ul de la Bruxelles, unde a evaluat prin scurte descrieri fiecare dintre aceste țări, inclusiv România, în funcție de modul în care sprijină Ucraina în fața invaziei ruse.

„România știe ce este demnitatea și va fi cu noi în momentul crucial”, a precizat Volodimir Zelenski.

Ambasada Ucrainei în România a făcut o solicitare pentru ca străzile pe care se află clădirile Ambasadei și Consulatului Federației Ruse la București să fie redenumite.

„Cetățenii României sunt îndemnați să semneze o petiție pentru redenumirea unei părți a Șoselei Pavel D. Kiseleff, unde este situată Ambasada Rusiei în București, în Șoseaua Ucraina. Aceasta ar fi o acțiune simbolică de sprijin al poporului ucrainean, care își apără independența în războiul declanșat de Rusia”, se arată într-un comunicat al Ambasadei Ucrainei în România, potrivit Adevărul.

Conform comunicatului, solicitarea i-a fost adresată și primarului general al Capitalei, Nicușor Dan.

Articolul continuă după recomandări

Citește și:

O ucraineancă, mamă a patru copii, emoționată de gestul unui român dintr-o benzinărie

O tânără din Ucraina a filmat condițiile din adăposturile pentru refugiați din România

Reprezentanții Ambasadei au mai precizat că este vorba despre o campanie adresată mai multor țări prin care Ucraina să devină parte a capitalelor lumii.

„Campania Strada Ucrainei este adresată întregii lumi pentru a face Ucraina o parte a capitalelor sale. Organizatorii acestei campanii văd această inițiativă drept o modalitate foarte puternică de a răspunde încercărilor Rusiei și ale lui Vladimir Putin de a anula și distruge Ucraina și cultura ucraineană”, se mai arată în comunicat.

În dimineața zilei de 24 februarie, președintele Rusiei, Vladimir Putin, a ordonat invadarea Ucrainei pe trei fronturi.

Liderul de la Kremlin a declarat că a pornit o „operațiune militară specială” pentru „demilitarizarea și denazificarea” Ucrainei, cu scopul, mai spune el, „protejării populației din regiunea Donbass”, care, tot potrivit lui, „a cerut ajutorul Rusiei și a fost ținta abuzurilor și genocidului din partea regimului de la Kiev în ultimii opt ani”.

În ciuda acestor declarații și a promisiunii că vor fi atacate doar obiective militare, imaginile bombardamentelor din Ucraina îl contrazic. În zilele care au urmat, Uniunea Europeană, Statele Unite ale Americii, Canada, Marea Britanie, precum și alte state au impus sancțiuni economice Rusiei.

Foto: Captură YouTube

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter